46-то издание на Майските празници на културата в Дупница започна с тържествена церемония на площад “Свобода”. Знамето на форума бе издигнато от младите танцьори от ансамбъла на Войн Войнов до флаговете на България и Европейския съюз. На сцената излязоха официалните гости – областният управител Александър Пандурски, зам.-кметът Валентина Караганова, председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, зам.-кметът Дафинка Георгиева.

"Тази година Майските празници на културата в община Дупница имат своето мото: “Изкуството създава приятелства”. В него са вплетени разнообразни прояви на самодейни и професионални творци, обединени от идеята за свободния полет на творческия дух. Това е и смисълът заложен в логото на тазгодишните празници на културата, които олицетворяват творческото разнообразие в празничната програма. Нека Майските празници на културата бъдат време на единство и гордост за всички нас, нека изкуството е протегнатата ръка за нови приятелства. Нека се знае, че в Дупница живеят талантливи хора, които продължават, поддържат и развиват културните ни традиции и ни свързват като общност. ", каза Валентина Караганова. Водещ на събитието беше акторът от Общинския драматичен театър Иван Тодоров. Приветствие към дупничани отправи и областният управител Александър Пандурски.

След тържествената част, дует “Ритон” вдигнаха градуса на настроението с популярни и нови хитове. Нежната половинка от дуета – Катя, получи букет, специално изпратен за нея от кмета Първан Дангов, който отсъства от Дупница. Тя благодари и поздрави публиката на града, в който е израснала, като отбеляза, че е “половин дупничанка”.

 

 

 

Dupnicanews.EU