Амбиция за победа в предстоящите парламентарни избори заявиха в Дупница кандидатите за народни представители от БСП. Те се представиха пред членове и симпатизанти на партията, подкрепи ги и ръководството на общинската организация в лицето на бившия народен представител д-р Иван Ибришимов и общинския съветник Станислав Павлов. Водач на листата с №24 е финансистът Николай Каварджиклиев – бивш изпълнителен директор на три големи банки и на три застрахователни дружества, бивш изпълнителен директор на ДФ “Земеделие”, финансов консултант на компании. Той е представител на гражданската квота в листата.

На втора позиция е Десислава Разсолкова от Кюстендил – също икономист, работи в банковия сектор, общински съветник, председател на младежката организация на БСП в областния град. Трети е дупничанинът Ивайло Петров - 40-годишен, женен с едно дете, с висше образование “Публична администрация” и “Неорганична химия”, бил е областен координатор на БСП, трети мандат общински съветник, работи в сферата на човешките ресурси. “Като най-опитната партия и по традиция, ние сме разработили най-добрата предизборна платформа. Тя е насочена към хората, защитава националните интереси и се бори за общото благо. Надявам се програмата ни да достигне до повече хора, така че на 9 юни с №24 да се поздравим с победа”, каза пред съмишлениците си от БСП Ивайло Петров. На четвърто място е Любослав Ковачки, икономист от Кюстендил. Теодора Иванова, също от Кюстендил е на четвърта позиция в листата, тя е магистър по финанси и банково дело. Икономистът от Дупница Илиян Дойчев е на шесто място, той е на 40 години, един мандат общински съветник и в момента директор на Общинското предприятие по чистота. Седмото място заема Христо Цуцумански – магистър по икономика на туризма, експерт по национална сигурност, общински съветник. На осмо място е Христо Тодоров на 44 години от село Пастра, занимава се ресторантьорство и хотелиерство.

“В листата имаме млади, образовани и амбициозни жени и мъже, които искат да развиват района, в който живеят. Ние искаме да работим целенасочено за изграждане на една предвидима, добре развиваща се държава, в която администрацията да работи за хората. За 8-те месеца, когато БСП беше в управлението, постигнахме най-големият индустриален ръст в Европа, в социалната сфера постигнахме по-високи пенсии и допълнителни добавки за майчинство, в земеделието пуснахме спрените директните плащания на земеделски субсидии и реализирахме 600 договора за изграждане на църкви и параклиси в малките населени места. Когато има желание, ясна визия и системен контрол, нещата се случват”, изтъкна водачът на листата на БСП в Кюстендилско Николай Каварджиклиев. Той посочи като основен проблем демографския срив в България, но подчерта, че Кюстендилският регион има всички природни и географски дадености, за да бъде привлекателен за заселване на хора от други населени места и от столицата. “За да се върнат тук младите хора ни трябват чист въздух, чиста природа, образование и здравеопазване, както и добри условия за живот. Районът има потенциал и е крайно време той да се развива в полза на хората”, каза още водачът на листата на БСП за 10-ти МИР Кюстендил Николай Каварджиклиев.

 

 

*Купуването и продаването на гласове са престъпления.