Информационен ден в Сапарева баня организира Дирекция „Бюро по труда“ - Дупница. Събитието бе под надслов „Успешни заедно“. В курортния град, където Бюрото има филиал, беше дадена възможност на търсещи работа и на работодатели да се срещнат на открито, пред сградата на Общинска администрация и да разговарят директно. В разговор с експертите и директора на Бюрото по труда, всички посетители получиха индивидуален отговор на въпросите, които ги интересуват. Бяха обявени и свободните работни места в Сапарева баня и региона.

Информационният ден даде възможност на жителите на гр. Сапарева баня и околните села от общината да се запознаят по-подробно с услугите, които Агенция по заетостта предлага, с възможностите за включване в обучение и заетост, действащи и предстоящи мерки, програми и проекти за обучение и заетост.

 

 

Dupnicanews.EU


 

Детски празник, концерт и представяне на традиционни занаяти са включени в програмата на Арт фестивала “Радостта на Земята” в Дупница. Той ще се проведе в дните от 23 до 25 май, а организатори са НЧ “Христо Ботев – 1978”. На 23 май от 10ч. на площад “Свобода” ще се проведе Детски празник. Предвидени са много забавления за децата, като рисуване, четене на приказки, среща с поетеса, игри. При лошо време мястото ще бъде Спортната зала.

Абитуриентските балове наближават и изборът на подаръци за младите дами и господа е вече неотложен. Със сигурност можете да се доверите на щанда за парфюми в ГУМ – Дупница, като заложите на класическия и винаги ценен подарък.

4 медала завоюваха малките състезатели по тенис на маса от дупнишкия “Марек-Дигеста" на Държавното първенство за деца до 11 години, провело се в Пловдив. 3 сребърни и един бронзов медал успяха да спечелят Николай Иванов (9г.) и Кристиян Василев (9г).

340 абитуриенти от община Дупница се явяват на втория задължителен зрелостен изпит днес. Най-много ученици са избрали английския език за втората матура.