Минзухар”, “Люляк”, “Детелина”, “Лале”, "Еделвайс", “Лайка” ще се наричат част от улиците в дупнишкото село Баланово, които десетилетия наред са безименни. Балановци вече ще имат адреси и с имена на исторически личности – Левски, Г.С. Раковски, Хан Аспарух, Иван Шишман, на писатели и поети като Иван Вазов, Христо Ботев, Пейо Яворов, на дървета - “Орехите”, “Бор”, “Липа” и др. В селото вече няма да липсват още “Мир” и “Свобода”.

Похвали за добрата си работа получи на последната сесия на Общинския съвет ръководството на ГУМ – Дупница, в лицето на управителя Цветанка Вуковска. Повод стана приемането на докладната записка за разпределяне на дивидент от 90 000 лева от минали години към общинската хазна. “Досега печалбата беше задържана заради пандемията и прекъсванията на работата.

По случай 25 ноември, обявен от ООН за международен ден за елиминиране на насилието срещу жените, НИЕ – организациите от Алианс за защита от насилие основано на пола призоваваме властимащите, власттърсещите и цялата общественост в България да обединим усилията си за преодоляване на пречките пред достъпа до правосъдие и безнаказаността на насилието над жените и момичетата.

Против годишната програма на читалищата гласува на днешната сесия председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. Той беше единственият с отрицателен вот, а трима съветници се въздържаха. Темата предизвика за пореден път критики от страна на председателя.

Със 7 000 евро е санкционирана община Дупница по проект, съфинансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Северна Македония 2014-2020г. Санкцията е обжалвана от общината пред Кюстендилския административен съд. Проектът е за опазване на сградата на Старата околийска къща в Дупница и изграждане на допълнителни помещения за осигуряване на нейната дейност като културен институт със складова, лабораторна и изложбена зала, създаване на виртуален музей и др. Със заповед на кмета бил назначен екип от три лица – координатор, строителен експерт и финансов експерт.