Дърветата в пешеходната част от ул. “Николаевска” в Дупница от тази вечер са облечени в топли зимни дрехи. Организатори на благотворителната акция “Споделената зима е топла”, която се провежда за пета година, отново са доброволците от сдружение “Близо до теб”. На всяко дърво от Развесената върба до Дома на техниката са завързани якета, палта, ръкавици, предназначени за нуждаещи се дупничани.

Отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Дупница спечели надпреварата в категория „Пъзел - Темида“ и кръстословица „Справедливост“, от Областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта“ 2023 г., по време на втората финална надпревара в Съдебната палата в гр. Дупница. Втори се класира отборът на ОУ „Аверкий Попстоянов“ – гр. Рила, а на трето място тимът на ОУ „Евлоги Георгиев“ – гр. Дупница. Отлично се представиха и децата от СУ „Христо Ботев“ – Сапарева баня, както и децата от ОУ „Никола Вапцаров“ – Бобов дол, СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол и СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница.

Дафинка Георгиева е новият зам.-кмет на община Дупница по финансите. Представи я кметът Първан Дангов на пресконференция днес. Тя е работила в предишния мандат на Дангов като главен счетоводител, след това също се е занимавала със счетоводство. “Ще се постарая да оправдая гласуваното ми доверие. Ще се опитаме заедно да стабилизираме финансовото състояние на общината и да приключим годината в прилични рамки”, каза новият зам.-кмет Дафинка Георгиева.

Нито един от членовете на Доброволния отряд към община Дупница не се е включил в борбата с последиците от снежното бедствие, стоварило се върху града и селата в изминалите почивни дни. Поканени лично са били всички 15 “доброволци”, които получават заплащане от държавата в размер на минималната работна заплата, разделена на часовете, в които са били ангажирани.

Няма причина да се извинявам, защото съм настроен напълно положително не само към волейбола, но и към всички спортове в общината. Целта ни е да направим Спортната зала работеща, функционална и самоиздържаща се, както и да създадем нормални условия за спортистите. Искаме да стимулираме децата да тренират тук и да ги задържим. Няма да коментирам епитетите, използвани по мой адрес на пресконференцията на ГЕРБ, а внушенията намирам за неверни и манипулативни”, заяви на пресконференция днес зам.-кметът на Дупница Бойко Христов.