Гости от Норвегия посрещна днес ОУ “Христо Ботев” в дупнишкото село Крайници. Двама педагози от град Трондхайм участваха в обучение по метода Хакатон, като заключителна част от съвместен проект на училищата в Крайници, СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” и ПГ “Христо Ботев”. Визитата е в отговор на посещение за обмяна на опит от местни учители в Норвегия. Те са партньори по проект “Училище без отпадъци”, свързан с екологичното възпитание на децата и насочване на вниманието им към грижа за природата.

130 000 лева общински субсидии ще разпределят между местните спортни клубове общинските съветници в Дупница, ако приемат предложението на председателя на Комисията по спорт, младежки дейности и НПО Иво Ников. Предвидените в бюджета средства се разпределят на базата на Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Дупница. За утвърдения от кмета спортен календар за общински спортни мероприятия са планирани 1 000 лева.

Тотална разпродажба на стоки обявиха търговците на втория етаж в ГУМ – Дупница. Акцията е по повод предстоящото обновяване на търговското пространство, което скоро ще бъде аранжирано по различен, модерен и атрактивен начин. Клиентите могат да се възползват до края на седмицата от изключително изгодните цени на дамска и мъжка конфекция, детски ежедневни и официални тоалети, спортни екипи, стилна бижутерия, дамски чанти, аксесоари, парфюмерия и др. Намаления се предлагат и на щандовете за бельо, сувенири и подаръци.

Актьорът Славчо Пеев е починал тази нощ в София на 85-годишна възраст. За кончината му съобщи настоящият директор на Общинския драматичен театър в Дупница и негов колега Иван Иванов. Славчо Пеев ръководеше местния театър в продължение на 10 години, а от 2018г. до момента заемаше длъжността художествен ръководител.

Кризисен щаб за издирването на 17-годишната Ивана се формира днес в община Дупница. В него участват представители на полицията, Агенцията за закрила на детето, общината, пожарната, здравните власти.