Общинският съвет в Дупница индексира заплатите на управителите на общински дружества. Предложението бе на председателя Костадин Костадинов, а сумите са съгласувани между председателите на политическите групи. Най-голямо одобрение получи работата на управителя на ГУМ Цветанка Вуковска, която вместо досегашните 1 600 лева ще получава 2 500 лева бруто месечно. Председателят на ОбС Костадинов изтъкна, че финансовото състояние на дружеството е стабилно, проведени са търговете на втория етаж, положителен е ефекта и от фотоволтаичната централа, а печалбата тази година ще достигне 140 000 лева.

В близките дни предстои откриване и на нов самостоятелен магазин на втория етаж, който ще предлага качествени стоки на супер цени, научи Dupnicanews.EU. Не бе гласувано предложението на общинския съветник от “Глас народен” Георги Градевски, който предложи да се въведе бонусна система за насърчаване на управителите с добри резултати, тъй като това изисква промяна в Наредбата за общинските дружества. Като пример за недостатъчна активност на управителите той посочи “Ученическо хранене” и ВиК. Председателят на ОбС Костадинов защити дейността на фирмата, изхранваща учениците, като изтъкна, че тя има и социална функция, така че е би било некоректно печалбата в случая да е водещ критерий за оценка. Съветникът от КОД Георги Георгиев дабави, че дружеството работи в условия на нелоялна конкуренция, изпълнявайки стриктно законовите разпоредби за здравословно хранене на учениците по БДС за разлика от частните фирми.

ОбС определи заплатата на управителя на Общинската болница от 1 май да бъде 4 500 лева, на управителя на ВиК да остане 1 800 лева, а в “Ученическо хранене” и “Дупница транс” възнагражденията на управителите да се увеличат от 1 300 на 2 000 лева месечно. Импровизиран обяд осигури на съветниците касиерката на “Ученическо хранене” Катя Василева, която донесе в Заседателната зала порции от днешното обедно меню. Тя и колегите й са са почувствали засегнати от критика на Георги Градевски към качеството на приготвяната храна. Работата им получи пълно одобрение, след като в една от почивките, съветниците хапнаха гювеч с месо, супи, пици, сандвичи, десерти.

 

Dupnicanews.EU