Официално заявявам пред Общински съвет Дупница, че изборът на управител на Общинската болница беше нагласен и нарочно провален, с ясното съзнание да се даде повече време на хората, които така или иначе, зад кадър, си играят със съдбата на болницата. Нека Комисията по здравеопазване внимателно прегледа документите, които бяха представени от сегашния изпълняващ длъжността директор. Най-малко от там липсва едно листче, на което пише квалификация „здравен мениджмънт“, каза в началото на днешната сесия на Общинския съвет в Дупница кметът Първан Дангов.

Той попита защо д-р Николов е допуснат до събеседване, след като е трябвало да отпадне от надпреварата още при проверката по документи. Според кмета, сега се върви към ликвидация на Хирургично отделение. „В момента тече покрива на Родилно отделение и на никой това не му прави впечатление. А когато падне нивото на общинската болница , тя ще се превърне в една обикновена амбулатория. Зад всичко това стоят политически представени общински съветници и за жалост хора с лекарски дипломи”, допълни Първан Дангов. Изказването си той направи по повод решението да бъде прекратен конкурса за управител на Общинската болница, който се провали наскоро заради незадоволителното представяне и на двамата кандидати.

“Това, което прави Дангов, е грозно и отвратително. Внушенията за проблеми в болницата са много ниско ниво. Нивата на отделенията няма да бъде свалени, нито ще се затварят АГ и Хирургично отделение. Всичко това е, за да назначи негов управител. Има ли връзка тук Силвия Дангова, която работи в администрацията на болницата? Има ли служител в Общината на име Боянов, който щял да бъде контрольор и има ли той връзка с Боянова, която беше кандидат за управител? Опитите да се сриват авторитети са недопустими и няма да ги търпя”, заяви председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

 

Общинският съветник от БСП Ивайло Петров призова колегите си да прекратят нападките и популизма. Той предложи обща среща между Комисията по здравеопазване и завеждащите на отделения в болницата, за да се изяснят проблемите. Беше избрана комисия за новия конкурс за управител на Общинската болница. Ще я председателства отново Йонко Гергов, а членове ще са Слав Мантарков, Станислав Страшимиров и Асен Илиев.

 И днешното заседание на местния парламент в Дупница не остана без реквизит. За него се погрижи Емил Гущеров от ГЕРБ, който донесе в залата и подари на Общината 13 фиданки червен дъб, явор и кестен, за да се засадят на местата на отрязаните наскоро дървета на площад “Свобода”.

 

 

Dupnicanews.EU