Социалистите в Кюстендилска област застават единодушно зад номинацията на д-р Иван Ибришимов за водач на листата за предстоящия парламентарен вот. Решението е взето току-що от Областния съвет на БСП, а д-р Ибришимов е подкрепен безусловно от членовете на партията в 9-те общини. “За мен е чест, че областната структура застава зад мен.

Това е висока оценка за работата ми като народен представител и съм мотивиран да я заслужа отново. Крайното решение за определяне на водач, обаче, е на Националния съвет на БСП и на председателя Корнелия Нинова. Убеден съм, че ако водя листата, партията ще постигне най-добър резултат. Имаме капацитет за мандат, а защо не и за два”, коментира за Dupnicanews.EU д-р Иван Ибришимов.

В предложенията за кандидати за народни представители от Кюстендилска област намират място общинският съветник от Дупница Ивайло Петров, председателят на Младежката организация на социалистите в Дупница Даниел Каратов, Драгостин Драганов, също дупничанин, бившият кмет на Бобошево Крум Маринов, Десислава Разсолкова от Кюстендил. Кандидатът от община Бобов дол ще бъде включен допълнително, тъй като общинската конференция там предстои. За кандидати за евродепутати Областният съвет на БСП предлага Кристиян Вигенин, Драгомир Стойнев, Александър Симов, Цветелина Пенкова и Корнелия Нинова. Окончателното подреждане на листата ще стане ясно на 27 април, когато ще заседава Националния съвет на БСП.

 

 

Dupnicanews.EU