От община Дупница разпространиха следното съобщение във ФБ страницата си: “Уважаеми граждани, Във връзка с решението на Община Дупница за обособяване на нов паркинг и напрежението, създадено чрез манипулации в социалните мрежи, Община Дупница уведомява гражданите ,че градинката на ул. "Княз Борис I" (зад магазин ЛИДЛ), не само няма да бъде засегната по никакъв начин,

а предстои допълнително озеленяване и значителни подобрения по одобрен проект от програмата за ТГС. Нов паркинг ще има, за да се облекчи натовареността на паркингите около центъра, но видно от приложената схема от градоустройствения план на гр. Дупница, ще бъде на посочената със синьо зона до магазин ЛИДЛ. Видим е и надписът " за паркинг" на схемата, както и надписът "за озеленяване", което е градинката. Зоната в зелено е градинката зад ЛИДЛ и тя си остава градинка, която , след предстоящите подобрения, ще стане още по-красива и функционална”.
Потърсихме за коментар общински съветници от комисията по ТСУ. Те също са останали с впечатлението, че става въпрос за градинката при старата автогара, но на снощното им заседание не е присъствал експерт от община Дупница, който да представи намерението. Според тях паркинг алея ще се обособи от бариерата на хипермаркета по протежение на реката до началото на градинката с дължина около 70 метра и ширина около 12 метра.