Инспекторат ще контролира спазването на реда в община Дупница от края на месец март. За създаването на новото бюджетно звено съобщи на пресконференция днес кметът Първан Дангов. То ще подпомага изпълнението на контролните функции на кмета и ще следи за стриктното изпълнение на законите, подзаконовите нормативни актове и общиннките разпоредби. Инспекторите ще са два екипа от по четирима души, които ще бъдат “очите и ушите на администрацията”.

При констатирани нарушения те ще издават предписания и ще налагат глоби, каза градоначалникът и посочи като пример множеството оплаквания от бездомни кучета в центъра на града и по кварталите, хранени от персонала на заведения, без да се полага грижа за обезпаразитяване и хигиена, изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места и др. За разширяването на приюта за бездомни кучета ще бъдат поискани от Общинския съвет 100 000 лева, с които ще се увеличи пространството за кучетата, ще се обособят три операционни за кастрирането им и ще започне активна кампания по осиновяване.

   По отношение организацията на движението той обясни, че до ГУМ ще бъде обособена автобусна спирка, а мястото срещу нея, на което се паркираха автомобили на полицаи ще остане свободно, но забранено за паркиране. “Разбирам, че някои от работещите на ул. “Бисеров” 2 се притесняват къде ще паркират, но много хора в града имат същите притеснения. За привилегията да работиш и да паркираш колата си в центъра, ще се плаща по-скъпо”, допълни кметът Дангов и анонсира намерението да се обособи нов паркинг в двора на храм “Св. Георги Победоносец”, който ще се администрира от общината, ще бъде затворен и с вход и изход през бариера.

  “В момента само марсианци не са дошли да се оплакват от мен. Само от един председател на партия, която загуби изборите има 5 жалби, прокуратурата ме проверява за уволнени служители. Полицаи са впрегнати за политическа саморазправа с мен, но са сбъркали адреса. Явно човекът с невидимия МОЛ си мисли, че ще има трети тур на изборите, но се лъже. В общината тече проверка и от НАП. Очаквам всички държавни институции да се изсипят и да бъда глобен за всичко възможно, вероятно за да бъда пречупен. Що се отнася до жалбата срещу мен от началника на РУП – Дупница – има следствена тайна и няма да коментирам конкретика. Всеки човек си избира дали да бъде орел в небето или охлюв, който пълзи по земята. Нека никой не се разпознава. Но питам има ли проблем с продажбата на наркотици в града, както и с нарушаването на обществения ред? Оказа се, че полицаите са най-големите нарушители на Закона за движението по пътищата, щом вече паркират и на таксиметрови стоянки. Някои от тях дори ползват социални жилища, при положение че нямат такова право”, каза още кметът Първан Дангов.

   За предложеното споразумение между ВиК – Дупница и “Кюстендилска вода”, което регламентира функциите на областния воден оператор на територията на община Дупница той каза, че няма отношение, защото това е в правомощията на Общинския съвет, където е получил “политически шамари” и повече няма да се бърка.

 

 

Dupnicanews.EU