Районен съд – Дупница е одобрил споразумение и определил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим по отношение на подсъдим, който се е признал за виновен в управление на лек автомобил без свидетелство за управление,

в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство, без съответно свидетелство за управление. Освен това, на 16.09.2023г., в гр. Дупница, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Сеат“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 0,66 на хиляда (промила), след като е осъден с влязла в сила присъда от 24.01.2022г. по дело на Районен съд Дупница, отново за управление на МПС след употреба на алкохол с над 1, 2 промила. Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Районен съд – Дупница е признал подсъдим за виновен в това, че на 15.08.2023 г., в с. Сапарево, е управлявал лек автомобил „Тойота“ с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, а именно с 1.95 на хиляда, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК – по Дело от 2016 г. на Районен съд - Самоков, поради което го е осъдил и му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, както и глоба в размер на 500,00 лв. Съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство – лек автомобил „Тойота“, послужило за извършване на престъплението, собственост на подсъдимия от гр. Самоков.

 

 

 

Dupnicanews.EU