Граждански блок – Дупница оттегля подкрепата си за кмета Първан Дангов и екипа му”, заяви на пресконференция днес областният координатор на политическата платформа Росен Тимчев. “Подрепихме Първан Дангов и работихме за победата му на изборите. Сега изразяваме притесненията си, че това, което се случва в управлението на общината доста се разминава с нашите разбирания. Няма да толерираме и да търпим това, няма да сме безкритична притурка.

Причината са поредица решения, които считаме за необмислени, взимани еднолично от партията му, както и грубия стил. Разбираемо е, че няма как да бъдем идентифицирани с подобен стил на управление. Обръщам се към кмета и към моя приятел Първан Дангов да преосмисли поведението и решенията си, за да не се окажем в ситуация, от която връщане назад и вместо промяна получаваме отново Методи Чимев. Длъжен съм да алармирам, мостовете не са изгорени, но се изисква преосмисляне поведението на кметската институция”, подчерта Тимчев и допълни, че нито един човек от Граждански блок не е предлаган за общински пост. Той посочи също, че все още не се знае кой ще бъде новият управител на Общинската болница, която обслужва целия регион и че въпросът е от съществено за гражданите значение, а в дневния ред за предстоящата сесия на Общинския съвет темата не фигурира.

Лидерът на хората на бившия главен прокурор Иван Гешев областта информира още, че разполага с постановление на прокурор Марияна Кожухарова, с което се отказва образуването на досъдебно производство срещу виновните за краха на ВиК – Дупница. Извършена била проверка по подаден сигнал, вследствие на която са извикани тримата последни управители на дружеството – Александър Перухов, Илия Илиев и Красимира Иванова. На зададените им въпроси дали са извършвали злоупотреби, те са отговорили с “не” и на това основание прокурорът не е намерил данни за престъпление и е отказал да образува досъдебно производство. Казусът се преразглежда от Окръжна прокуратура след реакция на Апелативна прокуратура, допълни Тимчев.

Той оповести още, че Европейската прокуратура разследва проекта за ремонт на Младежкия дом в Дупница. Европейски делегиран прокурор е издал постановление за извършване на определени досъдебни действия от Главна дирекция “Национална полиция” и ГДБОП. “Надявам се по темата да има скорошно развитие, най-вече заради това, че определена част от парите бяха откраднати и сградата беше съсипана като архитектурна ценност, но за европейските средства ще се търси отговорност”, заяви областният координатор на Граждански блок Росен Тимчев.

 

 

Dupnicanews.EU