4 500 лева да бъде брутната месечна заплата на управителя на Общинската болница, предлагат общинските съветници в Дупница. Сумата е била дискутирана на Председателски съвет преди сесията, която ще се проведе на 25 април, четвъртък. За предложените възнаграждения съобщи на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Досега управителят на болницата получаваше 3 000 лева месечно.

Предложението за управителя на ГУМ е заплатата да се индексира от 1 600 на 2 500 лева бруто, на “Ученическо хранене” - от 1 300 на 2 000 лева. Възнаграждението на управителя на ВиК, което прекратява дейността си, няма да се актуализира, а на “Дупница транс” ще бъде обсъдено по време на сесията, съобразено с устойчивостта на проекта.

Известно подбрение в дейността на читалищата отчете председателят на ОбС Костадинов, предвид предстоящото приемане на годишните им отчети. Той похвали читалищата в Крайници и Джерман за организираните фестивали и насърчи колегите им от останалите села да последват техния пример. Според него в читалищната дейност има още много какво да се желае, затова тя ще остане във фокуса на вниманието му.

На сесията в четвъртък отново ще бъде разгледана докладната записка за разширяване паркинга при магазин Лидл. За Костадинов няма съмнение, че тя е внесена именно с тази цел, но даде за пример инвеститор в Благоевград, който разширява паркинга си, но осигурява на Общината 50 места за паркиране.

Председателят отново обърна внимание на проектната готовност на Община Дупница за регламентираните от МРРБ 30 милиона лева. “Минаха 6 месеца от управлението на кмета Дангов и не виждам нищо да се прави в тази посока. Може би се работи по трите проекта, които той обяви, но пак питам: кои проблеми на Дупница ще решат те, освен този с водоснабдяването в Самораново? В последните дни имаше три големи ВиК аварии и отново се видя, че водопреносната ни система е почти рухнала, нужен ни е цялостен ремонт на довеждащите водопроводи”, каза още Костадин Костадинов. Той изтъкна още, че не съществува Общински дарителски фонд, за какъвто е споменал кмета Дангов в своя медийна изява и добави, че в обшинския бюджет кметският екип не е заложил и 1 лев за социални помощи.

 

 

Dupnicanews.EU