За влизане на “Кюстендилска вода” като оператор на територията на община Дупница настояват служители на ВиК= Петнайсетина души се събраха днес в кабинета на управителя, за да изкажат недоволството си от неполучените за предходните два месеца заплати.

Сред тях бяха лаборантът от Пречиствателната станция Юлия Пейчева, Даниела Миладинова, Ангел Георгиев – председател на структурата на КНСБ и секретарят Соня Любенова, няколко работници. Те твърдят, че са входирали в Община Дупница питане какъв ще бъде статутът им след 1 април, кой и кога ще изплати дължимите възнаграждения. Юлия Пейчева призова за ясни решения от Общинския съвет какво ще е бъдещето на ВиК. Даниела Миладинова обясни, че недоволството им е породено от намерението да бъде ликвидирано ВиК и създадено ново местно дружество, което да обслужва водоснабдяването. Тя съобщи още, че при настоящите проверки за засичане на водомерите се установяват множество случаи на надписани сметки с по 100-200 куб. метра и абонитате искат да им бъдат върнати парите. Служителите са притеснени, че споразумението между ВиК – Дупница и “Кюстендилска вода” може да не бъде одобрено от Общинския съвет, което ще доведе до фалит на дружеството и съответно до липсва на средства за заплати.

Управителят на ВиК – Дупница Васил Милушев също е на мнение, че единственият изход от кризисната ситуация, която той определи като “бедствена”q е обединенението с “Кюстендилска вода”. Той е категоричен, че с ежемесечните приходи от 160 000 лева не може да бъдат изплатени възнагражденията, които са 130 000 лева месечно, както и да се осигурят материали и гориво за отстраняване на аварии. Местното водно дружество има задължения към НАП, Електрохолд, Басейнова дирекция, доставчици и др. на обща стойност близо 2 милиона лева.

 

 

 

Dupnicanews.EU