Защитих обществения интерес. Бях по-емоционален, но се извиних 11 пъти и нямаше кой да ме чуе”, заяви кметът на Дупница Първан Дангов по повод добилия публичност конфликт с кмета на село Червен брег Славчо Димкин и създалото се напрежение сред част от местните жители. На пресконференция днес той показа документи за статута на павилиона, ползван като Клуб на пенсионера и превърнал се в причина за спора.

От тях става ясно, че павилионът с площ 75 кв.м. е бил обект на сделка между две частни лица и е купен за 9 000 лева през 2007г. През 2010г. в кметския мандат на Атанас Янев, той става собственост на общината срещу 11 900 лева. Общината поема разходите за ток и за възнаграждение от 300 лева месечно, което Красимир Гьошков е получавал по граждански договор. Градоначалникът поясни, че помещението може да се ползва за клуб от местните хора, но е резонно те да поемат поне разходите за ток и заплата. Жителите са отхвърлили предложението му обектът да бъде ремонтиран. Той изтъкна още, че занапред политиката на общината по отношение на общинската собственост ще бъде в посока тя да се развива, а не да се разпродава.

Кметът Дангов коментира и заявеното оттегляне на подкрепа към него от структурите на Граждански блок и Възраждане. “Благодаря им, че са ме подкрепяли, но не знам в Граждански блок колко души са и какво искат. Колкото до Възраждане, те и ГЕРБ в Дупница са едно и също нещо, най-големите им критики към мен се припокриват. Нямам проблем с националните им ръководства, комуникативен човек съм”, каза Първан Дангов.

 

 

Dupnicanews.EU