Традиционното дарение от книги за училищна библиотека направи “Народен съюз” – Дупница. Вече шеста година, броени дни преди началото на новата учебна година, регионалният лидер на партията Вергил Кацов, общинският съветник Анастасия Давкова и бившите общински съветници д-р Лорета Николова и Светозар Тричков предостяват нови издания на изучавани произведения на общинско училище. Този път жестът беше за ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Дупница, прие го с голяма благодарност библиотекарят Надка Боянова.

Фондът на библиотеката бе обновен с 30 луксозни издания, повечето с твърди корици и илюстрации, както на изучаваните в часовете по литуратура класици като Иван Вазов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Алеко Константинов и др., така и забавните и любими на децата “Пипи Дългото чорапче”, “Карлсон, който живее на покрива”, “Андерсенови приказки”, “Принцът и просякът”, “Том Сойер”, “Български народни приказки”. Новите си и любознателни читатели вече очакват и “Ние, врабчетата” на Йордан Радичков, “Приключенията на Лукчо” на Джани Родари, “Меко казано” на Валери Петров, “Български народни пословици, поговорки, гатанки и скоропоговорки”, “Патиланско царство”, “Приказки на народите” и много други нови детски и ученически издания.

“За нас този момент всяка година е особено вълнуващ. Виждаме вълнението и на училищните колективи, които подготвят класните стаи за първия учебен ден и сме щастливи, че можем да насърчим децата да се докоснат до най-значимите постижения на българската и световна литература, които ще обогатят светогледа им. Благодарим на учителите за споделената емоция, желаем на тях и на всички ученици успешна нова учебна година!”, каза регионалният лидер на “Народен съюз” Вергил Кацов. Досега местният актив на земеделската партия обнови с дарения библиотечните фондове на училищата в селата Самораново, Яхиново, Крайници, както и в дупнишките основни училища “Христаки Павлович” и “Св. Климент Охридски”.

 

 

Dupnicanews.EU