Част от управниците на община Дупница обявиха пред КПКОНПИ имотите си към дататата на встъпване в длъжност през ноември 2023г. На сайта на антикорупционната комисия са публикувани декларациите на новоизбраните общински съветници и зам.-кметове, както и на част от членовете на местния парламент от предишния мандат, които не са преизбрани. Бившият кмет Методи Чимев фигурира в списъка на неподалите в срок данни за имущественото си състояние. И в двата списъка липсват декларациите на настоящия кмет Първан Дангов и на заместника му Бойко Христов.

Няма промяна в данните за зам.-кмета Валентина Караганова, които бяха достъпни и в качеството й на бивш общински съветник и зам.-областен управител. Тя притежава къща с двор в село Яхиново и 1/18 част от апартамент в Дупница, както и общо 94 000 лева в банкова сметка. Колегата й Дафинка Георгиева е декларирала апартамент от 50 кв.м. в София, 1/6 от къща с двор в село Яхиново, апартамент от 115 кв.м. и гараж в Дупница, леки автомобили Хюндай и Дачия, налични средства от 25 000 лева и 20 600 лева в банков влог. Общинският съветник от “Народен съюз” Анастасия Давкова има къща с двор от 560 кв.м. в Сапарева баня, по ¼ от 2 парцела в село Джерман, налични 50 000 лева и 1 500 лева в банкова сметка. Виктор Мантарков от “Възраждане” е собственик на ¼ от къща в Дупница, а заедно със съпругата му притежават апартамент от 98 кв.м., както и автомобили Мерцедес и Фолксваген Голф. Георги Градевски от “Глас народен” е декларирал само къща 136 кв.м. в Дупница, придобита през 2018г.

Гичка Михайлова има 0,5 идеални части от къща 201 кв.м. в Дупница, леки автомобили Ровер и Мицубиши, а семейството й притежава и 4 ниви в село Бистрица. Съветникът от ПП-ДБ Иво Ников е декларирал офис, магазин и апартамент 65 кв.м. в Дупница, половината от къща с двор, нива от 2 декара в село Ресилово. Илиян Миланов от “Партия на зелените” има къща 192 кв.м. в Дупница, половината от 2 парцела в село Бистрица, гараж в София, 2 ниви в село Грамаде, 3 мотоциклета, както и леки автомобили GMC Сиера, Мерцедес, Ланд Ровер, ВАЗ 2016, Опел Астра и Ауди А6.

Николай Табаков от ПП-ДБ е собственик на апартамент в Дупница и 1 декар трайни насаждения в Мурсалево. Светлин Зарев от “Бъдеще за Родината” е декларирал ½ от къща с двор в Самораново, леки автомобили Ситроен, Лейндж Ровер, Ланд Ровер, мотоциклети БМВ и Ямаха. Шейхриар Златарска от ДПС притежава 1/3 от къща с двор в Русе, апартамент 85 кв.м. в Бобов дол, ½ от апартамент 25 кв.м. в Несебър, части от производствени помещения, магазин в Дупница, парцел от 309 кв.м. в Сапарева баня, 2 леки автомобили Опел. Тя е обявила още налични 20 000 лева и 15 000 лева в банкова сметка.

 

 

 

Dupnicanews.EU