Нашата цел е да се грижим за хората – от най-малкото село до най-големия град, да намалим социалното неравенство в държавата, разликата между най-бедни и най-богати да бъде силно скъсена и всички знаем, че богата държава с бедни хора не можем да постигнем”, каза на среща в дупнишкото село Крайни дол кандидатът за народен представител и водач на листата на БСП в Кюстендилска област Николай Каварджиклиев. В най-малкото, но най-красиво село в Дупнишко го посрещнаха кметският наместник Борислав Тасков и местни жители. С тях разговаряха и бившият народен представител от Дупница д-р Иван Ибришимов, общинският съветник Станислав Павлов, председателят на БСП – Кюстендил Милчо Христов.

  “Това, към което аз лично се стремя, е намаляване на обезлююдаването в българските села – тъжно е в тази красива природа да виждаме обезлюдени къщи и дворове, липса на живот, липса на млади хора, липса на желание за развитие на малките населени места. От демографския въпрос тръгват много проблеми в България – като този с изплащането на пенсиите, със здравеопазването, с работната ръка и т.н. А млади хора няма, защото я няма средата, в която те искат да живеят, нямаме инфраструктура, няма работни места, няма чиста вода и чист въздух. Вие сте благословени, че имате такава природа и въздух, тук той буквално се усеща на вкус. Но наистина ние трябва да помислим как да върнем младите хора в България, възможности има.

  Едни хора казват “Следвай парите”, но истината е, че парите следват политиката. Ако ти имаш правилната политика, парите сами ще дойдат, защото те търсят сигурност, предсказуемост, ясна правна рамка, тогава ще дойдат и инвеститорите. Градовете в Кюстендилска област са много близо до столицата и особено привлекателно място за хората, които не искат да живеят в големия град, в панелното гето, което задушава. Ако ние се погрижим да осигурим стандарт на живот, те лесно ще дойдат насам, а това ще привлече и младите хора от чужбина. От една прекрасна овощна градина, известна с плодовете си в целия свят, сега Кюстендилският край е превърнат в нетен вносител на хранителна продукция. Ако в България се случи продоволствена криза, държавата има ресурс да изхрани населението само за три месеца и това се случва благодарение на ритмичното унищожаване на българското земеделие.

  Като управител на Държавен фонд “Земеделие”, за мен беше шок да се сблъскам с хаоса в държавната администрация. Във всяка една структура се наблюдава свръхадминистриране и липса на система за управление и контрол, което отваря вратите за корупция, системи за изнудване и мачкане на хората. Това, което ние трябва да възстановим е управлението на държавата, грижата за хората, намаляване на социалното неравенство, поставяне на демографския проблем като приоритет и промяна на моделите за управление на паричните потоци. Трябва да сменим не хората, а системата, която да работи честно и справедливо за всички, без разлика от възраст, пол, село, град...”, каза още кандидатът за народен представител от БСП Николай Каварджиклиев.

  Кметският наместник Борислав Тасков и жителите на Крайни дол споделиха с него основните проблеми, а той изтъкна, че голямо значение за решаването им ще има децентрализацията на общинските бюджети, към което БСП се стреми. “Впечатляващо е, че г-н Каварджиклиев започна предизборната кампания от едно малко село. Това уважение и нашето присъствие тук говорят, че ако бъде избран за народен представител, тези населени места ще бъдат негов приоритет и ще работи за жителите им”, изтъкна д-р Иван Ибришимов и призова на 9 юни да се гласува с №24 в бюлетината.

  “Не съм срамежлив и скромен. Правата се отвоюват с борба. Искам районът да е развит и силен, за да се върнат младите хора и да работят това, за което са учили”, заяви пред присъстващите водачът на листата на БСП за 10-ти МИР Кюстендил Николай Каварджиклиев.

 

 

 

 

* Купуването и продаването на гласове са престъпления.