Аз съм последователен в действията си. “Кюстендилска вода“ влиза в Дупница и кандидатстваме за европейско финансиране. Цената на водата даже е ниска. Предизборната кампания вече е стартирала в Дупница. Очакванията са ми да вземем прагматични решения, които да са извън политически страсти и местен шовинизъм или патриотизъм. Аз нямам проблем да говоря в Кюстендил за интересите на община Дупница от прагматично ниво. Аз нямам проблем с областния управител, с политическите сили, които са представени от политическите партии, нямам проблем и нямам комплекс Дупница – Кюстендил”.

Това обяви в Кюстендил кметът на Дупница д-р Първан Дангов, преди заседанието на Асоциацията по ВиК, информираха от Общината на страницата си във Фейсбук. Като пета точка от дневния ред бе предложено за гласуване „Приемане на решение за стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК системите и съоръженията и предаването на ВиК услуги от страна на ВиК „Кюстендилска вода“ ЕООД на територията на Община Дупница да започне от 1 април“.

Никой не бива да си присвоява водата, нито въздуха. Това, че ние в Дупница сме особени, като характери и си присвояваме природните богатства, според мен, е наш проблем. Аз ще Ви дам само един пример – в Самоков водата е 3.60 лв. за кубик и там върви по същия начин, както и в Дупница – от планината. Със сигурност самоковци не казват, че плащат водата на софиянци. Ако някой мисли, че ние в Дупница ще даваме вода и ще формираме печалба на „Кюстендилска вода“, с която да се финансира водопроводната мрежа, да речем в Шишковци, Горановци или Трекляно, дълбоко се лъже“, коментира още кметът на Дупница, който посочи, че мисленето на някои дупнишки политици в най-новата история, е мислене от миналия век, дълбоко вкоренено като синдром.

Очакванията на градоначалника на Дупница са Асоциацията по ВиК да стартира ефективно. Той обяви, че е последователен в действията си, а именно - „Кюстендилска вода“ влиза да оперира на територията на Дупница, кандидатстват за европейско финансиране и спазват правилата на Европа", пише в публикацията в социалната мрежа.

 

Dupnicanews.EU