Община Дупница се включва в глобалната инициатива “Часът на Земята”. Най-мащабната природозащитна кампания в света се провежда на 23 март (събота) между 20,30ч. и 21,30ч. В Дупница ще бъде угасено фасадното осветление на обществени сгради. Тъмни за час ще останат сградите на Общинска администрация, читалище “Зора” и ГУМ.

От съображения за сигурност уличното осветление няма да бъде спирано. Тази година фокусът на инициативата е насочен към създаването на “Най-важният час на Земята”. Всеки, загрижен за опазването на природата и бъдещето на планетата, може да избере различна активност – придвижване с колело вместо с автомобил, отглеждане на домашни плодове и зеленчуци, засаждане на дървета и цветя, които привличат пчели, консумиране на екологично чиста храна, рециклиране, споделено пътуване с автомобил и много други.

Екипът на Dupnicanews.EU призовава жителите на община Дупница да угасят осветлението в домовете си на 23 март от 20,30ч. до 21,30ч. и да ограничи консуматорите на електроенергия.

 

 

Dupnicanews.EU