СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ е училището домакин на Националното многоезично състезание за учебната 2023/2024 година. По регламент участниците са ученици от единадесети клас, които слушат на един чужд език и пишат на втори чужд език. Състезанието се проведе на 18 ноември, а участниците бяха 120 ученици, от 50 училища, в 25 града на България.

Домакините посрещнаха класираните на национален етап ученици на 17.11.2023 г. в Заседателната зала на община Дупница. Там се състоя официалното откриване на Многоезичното състезание по английски, френски, немски, руски, испански и италиански език. За гостите бе подготвена програма, която включваше поздрав на всички изучавани езици. Учениците от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ ги зарадваха с песни на руски и английски, с френски шансон, италианска и испанска песен, стихотворение и песен на немски, танцуваха характерни танци: кан-кан, ча-ча и джайв, тарантела, руско - цигански танц, хип-хоп.

Приветствие към участниците и домакините отправиха Първан Дангов – кмет на община Дупница, Екатерина Алтънкова – главен експерт в Министерството на образованието и Мая Стойчева – началник на Регионално управление на образованието, град Кюстендил. Официални гости на откриването на националния кръг на Многоезичното състезание бяха още Валентина Караганова – заместник-кмет на община Дупница с ресор социални дейности, култура и образование, Любка Ковачева - старши експерт по чужд език, членове на Националната комисия, учители на класираните ученици и др.