Благотворителен мач, на който да се набират средства за бившия волейболист на "Марек Юнион-Ивкони" Бранимир Баев ще се проведе този петък - 22 септември в спортната зала на града. Денят е почивен, и двубоят ще започне в 15 часа. Един срещу друг ще излязат "Марек Юнион-Ивкони" и ЦСКА, които ще бъдат със специални фланелки с лика на състезателя в кампанията "Да дарим надежда за живот". Баев се бори вече 2 години за живота си, след като му бе открит тумор в прасеца и е на лечение в Турция.

Той живее със семейството си в Дупница, работи в голяма фармацевтична компания. Община Дупница предостави безвъзмездно залата за провеждане на двубоя, който ще бъде с билети по 15 лева, които да се внесат по сметката на Барни, както е известен младият мъж. Над 120 000 евро са необходими на този етап, за да продължи лечението, като голяма част е вече събрана, но все още недостатъчно, а кампанията продължава.

"Благодарим на ЦСКА и на старши треньора Александър Попов, че се отзова веднага. Пари са нужни във всеки един момент и няма време да се отлага подобен двубой. Затова се спряхме в петък, когато е почивен ден. Двубоят ще започне в 15 часа в Спортната зала, за да може 2 часа по-късно феновете да бъдат и на стадион "Бончук", за да подкрепят футболния "Марек". Така че петък е ден за спорт, за благотворителност и за победи на високия дух и непримиримост", казаха организаторите. Билети ще се продават на касата на Спортната зала в часовете преди срещата. Всеки може да закупи неограничен брой билети. Отделно ще бъде поставена и кутия, в която да се събират средства. Екипите, с които двата отбора ще играятq впоследствие ще бъдат пуснати за продажба през социалните мрежи, като събраните средства отново ще бъдат преведени по сметката на Бранимир Баев за лечението.

 

 

Dupnicanews.EU