Банкерът от Стара Загора Николай Каварджиклиев ще води листата на БСП в Кюстендилска област. Решението е на Корнелия Нинова и е обявено на днешното заседание на Националния съвет. Не са известни мотивите, с които бившият изпълнителен директор на ДФ “Земеделие”, милионер и собственик на внушителен автопарк е предпочетен пред д-р Иван Ибришимов.

Нов магазин за дамска и мъжка конфекция отваря днес врати в ГУМ. Стилно обзаведен, украсен празнично и с пълни щендери новият дом на модата в Дупница посреща първите си клиенти с много изненади. Намира се на втория етаж в търговския център и гарантира удобен и приятен шопинг на ексклузивни цени. Магазинът е е единственият в града, чрез който и по-едрите дами и господа могат да са в крак с последната мода.

Изявление по повод състоянието на Общинската болница в Дупница и “политическите намеси” в управлението й разпространи в социалната мрежа временно изпълняващият длъжността управител д-р Стефан Николов. Публикуваме го без редакторска намеса.

   В качеството си на Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД, град Дупница, по повод продължаващото публично представяне на невярна информация относно състоянието на лечебното заведение, кадровия му потенциал, политическите намеси и професионалната ми квалификация да изпълнявам длъжността си, моля да имате предвид следното:

- Към датата на настоящото изявление, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД е в стабилно финансово състояние, като не са налице никакви обстоятелства, които да застрашават финансовата обезпеченост на лечебното заведение и нормалното му функциониране.

Ръководството на Община Дупница, в лицето на кмета Първан Дангов и заместник-кмета Валентина Караганова, участваха в отбелязването на 25-ата годишнина от създаването на Областна администрация – Кюстендил. Те се включиха в стилната церемония, която се състоя в Художествена галерия „Владимир Димитров“ – Майстора.

Броени часове преди настъпването на Лазаровден и Цветница малките лазарки от ДГ „Радост“ в село Яхиново посетиха Община Дупница, за да отправят своите поздрави към кметския екип. Облечени в народни носии и накичени с венчета от цветя, малките момичета, съпровождани от техните учители, пресъздадоха обичая лазаруване, наричайки за здраве, плодородие и благополучие.