Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

Организират мобилен пукт за опасни отпадъци

Да се отървем от опасните отпадъци“ е мотото, под което Община Дупница организира мобилен събирателен пункт за приемане и последващо третиране на опасни битови отпадъци. Жителите на града и селата ще имат възможност безвъзмездно да предадат събраните от тях отпадъци от живак и живакосъдържащи уреди – живачни термометри, луминисцентни тръби; лакове и бояджийски материали – лакове, бои, разтворители, разредители за боя,лепила, мастила, смоли съдържащи опасни вещества; домакински препарати и химикали – почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препрати за растителна защита, киселини, реактиви и други. Ще се приемат също опаковки съдържащи опасни вещества, както и фармацевтични продукти – лекарства с изтекъл срок на годност.

Кампанията ще се проведе на 11 май от 10 до 16 часа при магазин „Лидл“ (зад таксиметровата стоянка). Община Дупница призовава всички граждани да се включат в инициативата за по-чиста околна среда.

 

 

 

Dupnicanews.EU

 

 

 


 

Безплатен спектакъл за Гергьовден от общината

Община Дупница кани своите жители на 06 май 2021 г. (четвъртък) от 19:00 ч. в ОбДТ "Невена Коканова" да посетят музикално-поетичния спектакъл “Земя на българите”. Постановката е подарък от общинското ръководство във връзка с утрешния празник и входът е безплатен, при спазване на противоепидемичните мерки. Театралният спектакъл е съставен от стихове и проза на колоси в литературата и историята на България като: Васил Левски, Христо Ботев, Пейо Яворов, Гео Милев, Ангел Каралийчев. Художественият текст е театрално поставен и умело компилиран в сцени с акапелни многогласни изпълнения на народни и хайдушки песни, народни танци, ритуали и пластически етюди. Богати и автентични сценография и костюми.

Участват певци, артисти и студенти на НМА “Проф. Панчо Владигеров”, НБУ, НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и други. Глас: Цветана Манева Режисура: Владимир Мастиков

Участват: Владимир Мастиков, Радостина Ангелова, Димитър Стойнов, Радинела Тотева, Цветелина Спасова, Мария Иванова, Андрей Стоименов.

 

 

Dupnicanews.EU

 

 

 


 

Страница 5 от 5219