Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

Музеят иска цялата сграда на Младежкия дом

Предоставяне на цялата сграда на бившия Младежки дом в Дупница за нуждите на Историческия музей гласуваха днес общинските съветници. Предложението е на директора на музея Анелия Геренска и е свързано с кандидатстване по проект “Непознатата Дупница – пътуване във времето”, който се подготвя за внасяне по оперативна програма “Регионално развитие”. “Идеята за ползване на цялата сграда е от много години, но схемата, по която кандидатстваме сега, допуска финансиране на ремонти на помещенията”, обясни Геренска. Досега институцията ползваше само третия етаж от сградата. Проектът предвижда ообособяване на експозициоонни зали, конферентна зала и помещения за разполагане на временни гостуващи изложби. Недостигът на средства досега е основната причина за липсата на постоянна историческа експозиция в града. Експертите от музея имат намерение в нея да бъдат включени и откритите предмети при археологическите разкопки в местността Кулата. Цялостното проектно прeдложение ще бъде разгледано от местния парламент на декемврийската сесия, а срокът за входирането му е до 14 февруари следващата година.

Изабелла Соколова

 

 

 

Отстраниха селски кмет от търг

Кметът на дупнишкото село Червен брег беше отстранен от търг за отдаване под наем на общинско пасище. Александър Мавров няма да бъде класиран в проведената от община Дупница процедура, след като с решение от днес Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси препоръча на кмета Атанас Янев да не подписва договор за наем със селския управник, съобщи нейният председател и шеф на градския парламент Явор Тодоров. “Комисията счита, че има законова пречка за класиране на кандидата”, заяви Тодоров, уточнявайки, че съветниците са сезирани от Янев. Решението е мотивирано с текстове от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, който категорично забранява кмета на селото да използва службата си в частен интерес. Кметът на Червен брег, който е най-младият селски управник в Дупнишко, е бил единственият кандидат-наемател на 108 дка общинско пасище в землището на селото.

Димитринка Симеонова

Страница 3956 от 4083

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}