Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

С червени рози и химна посрещнаха Станишев в Дупница

С букети червени рози и под звуците на националният ни химн над 200 дупнишки социалисти посрещнаха лидера си Сергей Станишев. Председателят на БСП пристигна в Дупница по случай честванията на 110-годишния юбилей на местната партийна организация и 90 г. Дупнишка комуна, подготвени от ръководството на Общинския партиен съвет. Председателят на парламентарната група на социалистите Ангел Найденов, колегата му и председател на социалната комисия в НС Драгомир Стойнев, депутатът Мая Манолова, лидерът на младежкото обединение в БСП Явор Гечев, членове на Изпълнителното бюро на партията, председателят на Българския антифашистки съюз Чавдар Стоименов и представители на други леви формации уважиха партийната сбирка. “Задачата пред БСП и вашата партийна организация е да спечелим следващите президентски и местни избори. На тези избори ще се реши дали страната ще каже “не” на настоящия модел на управление или ще допусне този модел да овладее президентската институция и местната власт, за да се окопае задълго”, заяви Станишев, който беше почетен гост на тържествено заседание на общинския пленум в заседателната зала на кметството.

Лидерът на червените напомни на дупнишките социалисти, че годишнината, която честват днес, е повод за изводи, обобщавайки, че БСП е оцеляла, защото винаги е била в крак с времето. Социалистите да търсят съюзници за предстоящите два вота, но на ясна основа, призова председателят на столетницата. Той разви тезата, че на партията е нужно обединение, но не чрез диктат, а чрез диалог, подчертавайки, че БСП е длъжна да покаже, че е възможно различно управление от управлението на ГЕРБ. Думите на Станишев бяха предшествани от доклад за историята на партийната организация на БСП-Дупница, изнесен от местния лидер Станислав Павлов. Час по-рано, докато на площад “Свобода” свиреше духовия оркестър, в галерия “Околийска къща” беше открита изложба с фотоси на изявени социалисти, биографични справки и снимки от Дупница във времето на социализма. Изложбата беше открита от председателя на общинската структура на младежкото обединение в БСП Орлин Тодоров. 110 нови социалисти е приела дупнишката структура в чест на юбилея си. 10 от тях днес получиха партийните си книжки лично от Станишев. Три основни партийни организации – в Бистрица, Дупница и Яхиново, пък бяха отличени като най-дейни.

Димитринка Симеонова

Съдът отказа да възстанови на работа скандалния дупнишки пощальон

Уволненият дупнишки пощальон Димитър Новачки няма да бъде възстановен на работа в Районната пощенска станция в града. Това стана ясно, след като съдия Маргарита Алексиева от Дупнишкия районен съд отхвърли иска му за отмяна на заповедта му за уволнение, която той оспорва пред магистратите. В решението си съдия Алексиева не е посочила мотиви. 28-годишният Димитър Новачки доби скандална известност, след като публично обвини бившата си шефка Наташа Христоскова в сексуален тормоз. В началото на лятото, младият мъж разкри пикантни подробности около воаяжите си с Христоскова, при един от които се стигнало до групов секс в Рилската света обител. Според Новачки до уволнението му се стигнало, след приключване на интимната връзка между двамата. В деня, в който в кабинета на Христоскова той бил принуден да подпише поднесената му заповед за прекратяване на трудовото му правоотношение по взаимно съгласие, той бил предупреден, че срещу него се води наказателно производство и за да се спаси от преследване трябва да напусне Дупница и да замине на студенска бригата в Англия. Ултиматумът, по думите на младежа, бил отправен лично от шефа на областното управление на Български пощи Кирил Атанасов. За да защити правата си тогава, той се обърна за помощ към КТ “Подкрепа”, откъдето го посъветваха да обжалва заповедта за уволнение в съда. През август с ръководния пост в Районната пощенска станция в Дупница се раздели и Наташа Христоскова, която беше уволнена след вътрешна проверка.

Димитринка Симеонова

 

Страница 3878 от 3999

Обява

Продава камина с водна риза, водна помпа и юпиес. Цена по споразумение.

Дупница, тел. 0884976837