Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

Необезопасен строеж се превърна в средище на тийнейджъри

Незавършеният строеж на детска градина №1 в Дупница, намиращ се близо до бившата Транспортна болница се превърна в любимо място за събиране на младежи. Според жители на квартала, разграденият обект е и сборище на наркомани, а в двора му често играят малки деца. След спирането на сторителството преди близо две години, постепенно са окрадени оградите и достъпът до опасната сграда е свободен. Репортерска проверка днес установи, че ученици от града се събират по площадките и терасите на оставената без надзор постройка. Малко преди това, кметът Атанас Янев заяви, че строежът е ограден и не представлява опасност. Той обясни спирането му с икономическата криза и непредвидени разходи на общината, свързани с наводненията през декември миналата година. Кметът обаче е категоричен, че обещаната детска градина ще бъде завършена. За доизграждаенето й общината дължи 217 хиляди лева на благоевградска строителна фирма, а в настоящия годишен бюджет за целта са заложени още 315 хиляди лева.

Изабелла Соколова

Общината издирва собственика на опасен кран

Община Дупница е започнала издирване на собственика на опасен кран, намиращ се в местността “Дренски рид” до недовършената болница, съобщи кметът Атанас Янев. Съоръжението, което стои там от години се използва от малчуганите за люлка. Децата са завързали въже, с помощта на което се люлеят. Проверката за собствеността, както и състоянието на сградата са възложени на специална комисия и се ръководят от главния инженер Стефан Димитров. Едно от предположенията е, че кранът е собственост на фирма “Хидрострой”, която в определен етап е изпълнявала строителни дейности на обекта. Затова до фирмата е изпратено писмо. Ако собственикът бъде установен, от кметството ще го приканят да премахне съоръжението. В случай, че не се констатира чии е крана, от общината са готови сами да пристъпят към отстраняването му, като го нарежат за скрап, обясни по-рано градоначалникът. Под въпрос е поставена и собствеността на терена, върху който се намира недостроената болница. Атанас Янев обясни, че граждани, които разполагали с решение на Върховен административен съд са предявили претенции към 2,7 дка прилежащи части от терена. Градоначалникът обаче не можа да посочи до каква степен претенциите засягат интереса на общината, която направи няколко неуспешни опита да продаде имота. “Сградата е била прехвърлена на общината”, каза Янев, без да уточни от кого.

Димитринка Симеонова

Страница 3605 от 4083

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}