Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

Недин и Ильова с трети опит да спечелят шефския стол в болницата

За трети път на конкурс за управител на общинската болница в Дупница се явяват доц. Димитър Недин и Даниела Ильова. Двамата не се отказват да атакуват ръководния пост, въпреки незадоволителните си резултати досега. Временният управител Недин и бившият завеждащ Административната част на болницата Ильова са подали документите си за участие в конкурса днес, малко преди изтичане на крайния срок. Те се сблъскаха за стола, освободен от Росен Тимчев, в началото на август, когато получиха ниски оценки на представените концепции за управление за тригодишен период. Оценките постави комисия с председател общинския съветник Йонко Гергов, която ще ги оценява и утре. Новото име в нея е на общинския лидер на БСП Станислав Павлов. Кандидатите ще пресяват още Йордан Йорданов от ГЕРБ, юристът на общината Гергана Шопова и представител на РЗИ – Кюстендил. Пред ноември миналата година доц. Недин се състезава за мястото на управител заедно с предпочетения пред него д-р Владислав Миков. Даниела Ильова пък се яви през септември 2014г. на конкурс, заедно с дългогодишния управител д-р Любомир Таушански, който бе одобрен за поста. Утрешният конкурс ще се проведе в три етапа – проверка по документи, представяне на управленски концепции и събеседване, съобщи председателят на конкурсната комисия Йонко Гергов.

 

 

Dupnicanews.EU 

Млад дупнишки маг с първа награда от Национален фестивал

Първа награда от Националния фестивал “Нова българска магия” спечели Радослав Георгиев от Дупница. 18-годишният възпитаник на ПГ “Акад. Сергей Корольов” грабна отличието в категория “Обща магия” в съревнование с десетки илюзионисти, фокусници и магьосници от цялата страна. Той представи атрактивна 10-минутна програма, включваща и номера с огнени факли, трансформиращи се в различни предмети. Уменията му бяха оценени от 5-членно жури, с председател Борислав Борисов, известен като Боби Шоу.

Младият дупничанин се посвещава на магическото изкуство от 6 години, но в последните 3, то все повече се превръща от хоби в сериозно занимание. За него Ради се подготвя сам, като се учи от световните майстори. Негов кумир обаче остава основателят на Националния фестивал по магия Боби Шоу. Тази година талантливият младеж ще бъде абитуриент и заниманията с илюзии се редуват с подготовка за кандидатстудентски изпити в УНСС. Образованието за него е важно, а ориентирането си към икономиката и по-специално счетоводството, той аргументира с близостта им със света на фокусите. “Магия има навсякъде около нас, трябва само да повярваме в нея. Това е изкуство за хора от 1 до 101 години, с огромни усмивки и добро настроение”, казва младият маг Радослав Георгиев от Дупница и допълва убедено, че “няма по-голяма магия от любовта”.
 

Dupnicanews.EU

 

 

 

 

 

 
Страница 3 от 3818