Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

Започва ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа

От 28 юни започва ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа, съобщиха от община Дупница. Договор за обществената поръчка, на стойност 59 048 лева, е сключен с дупнишката фирма “Меридиан”. За рeхабилитация са определени участъците от главен път Е-79 от Долна Диканя до Делян, Тополница – Яхиново, от Самоковско шосе до Крайници, от Е-79 до Блатино и Пиперево, от пътя за Кюстендил до Палатово, Дяково – Кременик и участъкът до село Каменик. Договорите с фирмите, избрани да ремонтират градската улична мрежа, вътрешните улици в селата и централните алеи в гробищния парк, ще бъдат подписани до 22 юни. Всички жалби от граждани за проблемни улици в Дупница, входирани до 31 май, ще се проверяват за коректност на подадената информация, информират от пресцентъра на общината. С предимство ще бъдат главните улици, с най-голям автомобилен поток. Гаранционният срок на ремонтите е 2 години. Крайният срок за изпълнение на възложените дейности е 30 септември.

 

Dupnicanews.EUКметове на малките общини в Дупнишко купуват коли и имоти

Сделки с коли и имоти са декларирали пред Сметната палата повечето от кметовете на малките общини в бившата Дупнишка околия през 2016г. С два Мерцедеса и мотоциклет Харлей Дейвидсън се е сдобил кметът на община Бобошево Крум Маринов. Двата автомобила са на стойност 3 150 и 2 000 лева, а мотоциклетът – 3 000 лева. Купени са с кметската заплата на Маринов, която е 2 200 лева месечно. Два автомобила WW Passat е купила през миналата година Елза Величкова, кмет на миньорската община Бобов дол. Колите са обща собственост със съпруга ѝ и струват по 8 000 лева всяка. Парите за тях отново са от заплати.

Величкова декларира и 6 120 лева доход от трудови правоотношения извън заеманата длъжност. Няма промяна в имотното състояние на кмета на Кочериново Иван Минков за 2016г. През предходната година той е получил като дарение парцел от 150 кв. метра в Кочериново. Никакво ново имущество не е придобил и кметът на Рила Георги Кабзималски. Той е собственик на ½ от къща с двор в града, на стойност 151 422 лева, купена със заплата. Кметът на курортната община Сапарева баня Калин Гелев пък е придобил през 2016г. заедно със съпругата си стопански постройки в местността “Ридо”, със застроена площ 298 кв. метра и площ на имотите 2 декара. За тях той е платил общо 107 301 лева, а като произход на средствата е посочил заеми. Деклариран пред Сметната палата обаче е само един заем от 30 000 лева.


 

 

Dupnicanews.EU

Страница 7 от 3687