Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

Бедствие в Дупница след проливния дъжд

До бедствено положение стигна Дупница, след като вчерашният проливен дъжд превърна голяма част от улиците в реки. Очаквано, най-драматична бе ситуацията на кръстовището при жп-гарата, където изровеният асфалт и огромната дупка на ул. “Бригадирска”, направиха преминаването с автомобили почти невъзможно. Дупничани реагираха незабавно в социалните мрежи с клипове от наводненото натоварено кръстовище и множество гневни коментари за нехайството на община Дупница - видео.

Задръстени шахти, незапълнени след вопродоводни аварии дупки и унищожено асфалтово покритие за пореден път изправиха на нокти живеещите на ул. “Велико Търново”. По нея вчера се изливаше пълноводна река, която влиза и в двора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий"”. Хората в близост се оплакват, че преминаването по улицата им става невъзможно дори и пеша.

Блокирани се оказаха подлези и вътрешни улици в много от кварталите. Клипът с наводнения перон на жп-гарата се превърна в един от най-споделяните в социалната мрежа, заради огромната приливна вълна, която при приближаването на влака залива целия перон, а пътниците са принудени да газят във вода до коленете, за да се качат на него - видео. Дупничани търсят продължават да търсят отговори от общината за състоянието на пътната инфраструктура и заявяват готовност да протестират на 21 август с искане за оставка на кметския екип.

 

Dupnicanews.EU

 


Росен Тимчев призна за фалшивата диплома

Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев се е признал за виновен по обвинението, че е упражнявал професия, без съответната квалификация за това.

Тимчев е постигнал споразумение с Районната прокуратура да изтърпи по-леко наказание от предвиденото в Наказателния кодекс за това престъпление. Договорката му с държавното обвинение е да бъде наказан с  „пробация” , а Районният съд я одобри. Обвинението срещу Росен Тимчев е по чл.324, ал.2, вр. ал.1 и по чл. 308, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

В периода от 29.02.2016г. до 05.12.2016г., в гр. Дупница, Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност. С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

 

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Dupnicanews.EU

Страница 6 от 3752