Dupnicanews.EU

Информационният портал

Latest

След двучасови дебати, отложиха избора на прокурист за болницата

Изборът на прокурист за общинската болница бе отложен за следваща сесия на Общинския съвет. Днес съветниците приеха длъжността по принцип, но по предложение на Димитър Крекманов от ГЕРБ, което дойде изненадващо след почти двучасови дебати, кандидатите ще бъдат обсъдени на следващо заседание. Мотивът на групата на ГЕРБ за отлагането бе, че им трябва повече време, за да се запознаят с кандидатурите. За докладната записка гласуваха 21 присъстващи в залата, въздържаха се групите на “Народен съюз”, ОДБ, както и Виолета Зашева, а Златко Славев от БСП бе против.

Поредните остри реплики, преминали и в обиди, предизвика отново темата за общинската болница. Представеният досега като единствен кандидат за прокурист Александър Иванов и официално предложен за длъжността днес от Емил Христов, проследи скандала мълчаливо от залата. Не получи отговор въпросът на д-р Крум Бонев кой ще плаща заплатата от 1 500 лева на прокуриста, натоварен със задачата да информира местния парламент за реалното финансово състояние на болницата. Според него сумата от 25 000 лева на година ще тежи ненужно на гърба на лечебното заведение.

Стига да намали фонд Работна заплата, ако трябва ще му плащаме заплатата от джоба си”, заяви Костадин Костадинов от ОДБ. Той подчерта, че Общинският съвет очаква ежемесечни справки за приходите и разходите на всяко отделение, така че да стане ясно кои от тях са губещи и призова “белите престилки” да спрат да манипулират общественото мнение. “Не прокурист, а прокурор трябва да влезе в болницата”, емоционално заяви Костадинов. Д-р Кирил Кирилов репликира, че ако от прокуриста се очаква да прави всеки месец по една “екселска” табличка с приходи и разходи, то той би се ангажирал с това безплатно. Съветниците единодушно избраха одитна комисия, която да извърши ревизия и да представи одитен доклад за финансите на болницата до 20 дни. В нея влизат Димитър Крекманов от ГЕРБ, Станислав Павлов от БСП, Ивайло Шаламанов от “Народен съюз”, Емил Христов от БДЦ и д-р Кирил Кирилов от Дясна либерална група. Не намери поддръжници мнението на кмета Методи Чимев комисията да е съставена от външни експерти, което вече заявиха съветниците от “Народен съюз”. Бяха определени и членовете на конкурсната комисия, която ще избира нов управител на общинската болница. Неин председател ще бъде д-р Стефан Ковачев, зам.-председател на Управителния съвет на столична болница.

Нов управител ще избират още съветниците Йонко Гергов от ОДБ, Станислав Павлов от БСП, Иван Танев от Дясна либерална група и представител на Регионалната здравна инспекция. Конкурсът ще се проведе на 16 януари 2018г.

 

 

Dupnicanews.EU

От понеделник плащаме за паркинг с SMS на 13701

От понеделник на територията на Дупница стартира системата за СМС-заплащане в обхвата на "синята зона". Всички тестове по коректната работа на мобилното заплащане са направени, а служителите на "Паркинги и гаражи" са преминали курс на обучение. Единният номер за плащане за престой за един час е 13701. Освен СМС-система, се запазва и плащането кеш на инкасаторите. Системата ще напомня за изтичане на платеното време за престой.

 

Dupnicanews.EU

Страница 1 от 3863