Dupnicanews.EU

Информационният портал

Йонко Гергов пое от Силвия Балинова читалище “Зора”

Йонко Гергов оглави читалище “Зора” в Дупница, след като Силвия Балинова се отказа от председателския пост след 5 поредни мандата. Тя обясни решението си да се оттегли с лични причини и желание да отдава повече внимание на близките си, от което ги е лишавала заради обществени ангажименти. Рокадата на председателското място стана факт на годишно отчетно-изборно събрание, в присъствието на близо 80 души. 7 от тях се въздържаха и 1 бе против при избора на досегашния член на Настоятелството и общински съветник Йонко Гергов, а той даде заявка, че ще бъде доволен да направи поне половината от това, което Балинова е направила за читалището. Отчет за изтеклия мандат не бе прочетен с уточнението, че съдържа 23 страници.

Балинова добави, че отчетът може да бъде видян в канцеларията на организатора, въпреки че според Закона за народните читалища той трябва задължително да се публикува на сайта на читалището, какъвто НЧ “Зора” не поддържа, а пред членовете бе представено кратко резюме за дейностите. Суперлативите в него бяха най-вече за съставите по фолк фитнес, ръководени от Дилиана Диканска. Трима са новите членове на Читалищното настоятелство – директорът на Бюрото по труда Наташа Илиева, бизнесменът Стефан Стоянов и счетоводителката Елена Васева. Те не бяха представени пред членовете на Общото събрание, които обаче ги подкрепиха, с изключение на 7 въздържали се. Не бе прието предложението на адвокат Вера Соколова, за член на Настоятелството да бъде избрана Снежана Дикова, дългогодишен главен библиотекар в читалище “Зора”, изявен и доказан общественик. За Дикова гласуваха шестима от присъстващите. Като коментар към предложението, Силвия Балинова обясни, че в ръководството трябва да влязат “хора с възможности”, “бизнесмени с коли” и "не може да допусне с какво би била полезна Снежана Дикова, която е в пенсионна възраст". Новият председател Йонко Гергов поднесе на предшественичката си цвете и емоционални благодарности за всеотдайната й работа начело на културната институция.

 

 

Dupnicanews.EU

 

 


 
 

Share

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}