Dupnicanews.EU

Информационният портал

Преля езерото в парк “Рила”, евакуираха хора в Горна махала

Кризисният щаб към Община Дупница проведе извънредно заседание тази сутрин и обобщи сигналите и действията от изминалата нощ след обилните дъждове. Към 19 часа вчера са получени първите сигнали за протичане на изкуственото езеро в Парк "Рила", както и за излизане от коритото на река Бистрица в най-ниската й част. На място да се запознаят с обстановката веднага са заминали зам.-кметът на Дупница и председател на щаба Крум Милев, Велислава Георгиева - служител по сигурността, екологът на общината Десислава Борисова, управителят на парка - Димитър Недев, кметът на село Бистрица Кирил Огненски. За предприемане на дейности по задигане на изкуствените диги са се отзовали веднага жители от селото, които са участници в Доброволния отряд и течът от езерото е бил спрян.


9 сигнала тази нощ са получени за наводнени мазета и дворове на къщи от града и в селата. В село Блатино кална маса е заляла дворовете на 3 къщи. Милев е разпоредил веднага техника на общинското ВиК-Дупница да пристигне на място, за да започне разчистване. В село Самораново е отнесена дига на напоителна канавка и настилката на ул. "Марков камък", проблемът е разрешен с помощта на жители от селото, осигурена е техника. На ул. "Васил Разсолков" в кв. "Горна махала" в Дупница, придошлата река Отовица е отнесла подпорна стена на къща тази нощ. Дворът е под вода. На място са пристигнали хората от Кризисния щаб и от Пожарна безопасност. Взето е решение, с оглед опасността от падане на къщата, живеещите да бъдат евакуирани. "Предложих веднага на хората да ги настаним, но предпочетоха да отидат при свои близки", заяви Милев. Сигнали са получени и за наноси и скални маси по главен път Е-79. Началникът на КАТ-Дупница Радослав Стоилков веднага е уведомил фирмата по поддръжка на главния път за предприемане на незабавни действия. "През цялата нощ бяхме на всички подадени сигнали и следяхме абсолютно всички критични точки на реките. Продължаваме да следим нивата на реките в общината и сме в готовност да предприемаме мерки, там където се наложи. няма отнесени мостове, коритата са пълни, продължаваме да следим нивата на реките и водоемите в града и селата. Поддържаме 24 часа връзка с щаба, както и с кметовете на населените места", обобщи зам.-кметът Крум Милев.

Жителите могат да подават сигнали денонощно на 0701 5 92 59 и 0879 523 474.

 

Dupnicanews.EU

 
Share

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}