Dupnicanews.EU

Информационният портал

ОбС одобри частна фирма да поеме третирането на боклука

Общинските съветници в Дупница одобриха единодушно предложението на кмета Методи Чимев частна фирма да поеме третирането на битовите отпадъци. Очаква се същото решение да бъде взето и от колегите им в Бобов дол и Сапарева баня. Трите общини ще възложат дейността заедно, като всяка ще заплаща разходите за собствените си отпадъци. Максималната стойност на поръчката е 4,2 милиона лева за 2 години. По време на дебатите, кметът съобщи за получено писмо от МОСВ, със запитване за определена дата за закриване на действащото регламентирано сметище, предвид изтичащия до края на годината срок. “Денят на истината дойде”, обобщи ситуацията кметът Чимев. Д-р Лорета Николова от "Народен съюз", която на предходната сесия постави въпроса за сметището и вредите от него, както и за предприетите действия по отношение на кризата с боклука напомни, че “денят на истината” е могъл да дойде и по-рано. Днешният ден пък бе определен от съветника Костадин Костадинов като “отвратителен”, защото сега гражданите ще трябва да платят цената от 1,2 милиона на година. Той сподели притеснението си, дали изразходваните средства за третиране на боклука няма да доведат до увеличаване на таксата за битови отпадъци. Кметът Методи Чимев обаче бе категоричен, че това няма да се случи, както и че използването на регламентирано депо, осигурено от частната фирма, ще намали дължимите санкции, така че приходите от таксата ще са достатъчни, за да обезпечат дейността, заложена в обществената поръчка.

 

Dupnicanews.EUShare

Коментари

+2 войвода 2017-11-10 13:17 #1
Много добре си нагласиха нещата с боклука крадците от ГЕРБ начело с шивача от Бараково! Съветниците дето му гласуват всички кражби утре трябва да бъдат съдени!
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}