Dupnicanews.EU

Информационният портал

Приютът за кучета с нови правила и без управител

Вътрешни правила за работа на Общинския приют за безстопанствени кучета изработи местната управа в Дупница. Мярката се наложи след проверка от централата на Българска агенция по безопасност на храните през юли, предизвикана от множество сигнали от граждани и НПО за редица нарушения. Едно от тях беше липсата на управител. Инспекторите от БАБХ бяха установили, че д-р Ангел Ангелов е управител само на ветеринарно-медицинската лаборатория и няма правомощия да ръководи дейността на приюта. Предстои обявяването на конкурс за управител, а назначаването му трябва да стане факт до 24 ноември, съобщиха от община Дупница. До 24 октомври пък е поставеният от ОБДХ – Кюстендил срок за изграждане на помещение за болни и наранени животни и за животни, излезли от анестезия. Според пресцентъра на кметството, предписанието в момента се изпълнява. Към кмета на Дупница, проверяващите бяха отправили 9 препоръки. Сред тях беше и осигуряване на достъп за граждани и НПО за поне 8 часа в делничните и почивните дни, а на както до момента – по два часа в работни дни. След приетите нови Вътрешни правила, граждани и представители на неправителствени организации ще имат право да посещават приюта всеки ден от 11,30 до 17,30ч., както и в събота, с изключение на празничните дни. Определеното време за индивидуален престой пък е не повече от 1 час. Не е ясно дали са изпълнени предписанията на БАБХ за осигуряване на измервателни уреди за температурата и теглото на постъпилите животни, за хигиенизиране на помещенията за операции и за приемане на кучета, за осигуряване на отоплителни и вентилационни съоръжения, инструментална маса и осветление за операционната. Не е ясно още и изпълнено ли е указанието микробусът, с който се транспортират заловените животни, да отговаря на ред ветеринаромедицински изисквания. Оказва се, че приютът за безстопанствени кучета в Дупница е работил без управител от създаването си преди десетина години до момента. След като и ветеринарният лекар е в годишен отпуск, а негов заместник няма, прибираните от улиците бездомни кучета са оставени на грижите на ловеца и гледача. Не е ясно кой извършва медицинските манипулации, свързани със здравето на животните, както и кастрациите.

/Част от Вътрешните правила са разлепени на вратата на приюта/


 

Dupnicanews.EUShare

Коментари

0 Диана Димова 2017-10-10 15:38 #1
Това за 1 час индивидуален престой в приюта ми напомня табели от обществените бани през соца. "Къпане със събличане и обличане трае 1 час" Хронометри да купят на гледачите. :lol:
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}