До бедствено положение стигна Дупница, след като вчерашният проливен дъжд превърна голяма част от улиците в реки. Очаквано, най-драматична бе ситуацията на кръстовището при жп-гарата, където изровеният асфалт и огромната дупка на ул. “Бригадирска”, направиха преминаването с автомобили почти невъзможно. Дупничани реагираха незабавно в социалните мрежи с клипове от наводненото натоварено кръстовище и множество гневни коментари за нехайството на община Дупница - видео.

Задръстени шахти, незапълнени след вопродоводни аварии дупки и унищожено асфалтово покритие за пореден път изправиха на нокти живеещите на ул. “Велико Търново”. По нея вчера се изливаше пълноводна река, която влиза и в двора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий"”. Хората в близост се оплакват, че преминаването по улицата им става невъзможно дори и пеша.

Блокирани се оказаха подлези и вътрешни улици в много от кварталите. Клипът с наводнения перон на жп-гарата се превърна в един от най-споделяните в социалната мрежа, заради огромната приливна вълна, която при приближаването на влака залива целия перон, а пътниците са принудени да газят във вода до коленете, за да се качат на него - видео. Дупничани търсят продължават да търсят отговори от общината за състоянието на пътната инфраструктура и заявяват готовност да протестират на 21 август с искане за оставка на кметския екип.

 

Dupnicanews.EU