Dupnicanews.EU

Информационният портал

Росен Тимчев призна за фалшивата диплома

Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев се е признал за виновен по обвинението, че е упражнявал професия, без съответната квалификация за това.

Тимчев е постигнал споразумение с Районната прокуратура да изтърпи по-леко наказание от предвиденото в Наказателния кодекс за това престъпление. Договорката му с държавното обвинение е да бъде наказан с  „пробация” , а Районният съд я одобри. Обвинението срещу Росен Тимчев е по чл.324, ал.2, вр. ал.1 и по чл. 308, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

В периода от 29.02.2016г. до 05.12.2016г., в гр. Дупница, Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност. С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

 

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

+1 Bold Eagle 2017-08-14 15:45 #2
Хубаво, слагайте ми минуси, но да знаете че с този случай, казвате на обществото че шалшифицирането на документи е ОК.

Колко по-меки наказания, толкова по-скапала държава.
Цитат
-2 Bold Eagle 2017-08-12 14:41 #1
Защо прокуратурата си позволява да прави това ?
Работата на прокуратурата е да търси по висико наказание от това предвидено в закона,

Затова държавата ни е на този хал.
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

Обява

Продава камина с водна риза, водна помпа и юпиес. Цена по споразумение.

Дупница, тел. 0884976837