Dupnicanews.EU

Информационният портал

Съкращават персонал и спират превоза на ромски деца до ДГ “Таушаница”

Предстоят съкращения на персонал в детска градина “Таушаница”, която от есента ще стане част от ДГ “Зора”, стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет в Дупница. Въпроси относно преструктурирането на детското заведение зададе председателят на групата на “Народен съюз” д-р Лорета Николова. Тя попита кметския екип какъв икономически ефект се очаква от мярката, ще продължи ли ежедневното транспортиране на 25 деца от ромския квартал “Гиздова махала” до ДГ “Таушаница”, за чия сметка се извършва то, ще продължи ли и функционирането на кухненския блок, където се приготвя храна и за ДГ “Мечта”, както и не се ли поддържа изкуствено толкова малък брой деца, само за да се осигури устойчивост по реализираните проекти. Яснота се опита да внесе образователният експерт от общината Тодор Петков.

Според него не се търси икономически ефект, а свиване на персонала, който е от 17 души, до рамките на отпусканата от държавата целева субсидия за детската градина. Той не можа да уточни каква част от персонала ще отиде на трудовата борса, но увери всички в качествата на Антонина Кирова, която освен ДГ “Зора”, ще управлява и бившата вече “Таушаница”. Петков заяви, че общината не участва в ежедневния транспорт на деца от “Гиздова махала”, не го одобрява, а от новата учебна година практиката ще бъде прекратена, защото близо до най-големия ромски квартал има достатъчно детски заведения. Той обясни още, че кухненския блок ще продължи да работи и да осигурява храната за “Мечта”. Опроверга го Антонина Кирова, която е решила да премести оборудването на ремонтирания наскоро по проект кухненски блок от “Таушаница” в “Зора”, тъй като разполага с нужния брой готвачи. Тя възнамерява да сключи договор с ДГ “Мечта” за приготвяне на храната, а със средствата да облагороди двора на закритата вече детска градина. Костадин Костадинов от ОДБ подкрепи намерението на кметския екип и заяви, че схемата на изградените “малки царства” трябва да бъде разбита, дори ако се налага затварянето на детска градина или цяло училище. Предложението за сливане на двете детски заведения беше прието единодушно.p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

 

Dupnicanews.EU

Share

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}