Dupnicanews.EU

Информационният портал

Гимназията с най-добри резултати на матурата

Гимназия “Христо Ботев” е с най-добри резултати на държавните зрелостни изпити в община Дупница, сочи справка от Регионалното управление по образование в Кюстендил. Средният успех на матурата по български език и литература там е 4,93. Възпитаниците й печелят първото място по успех и на втората матура по избран предмет, средната им обща оценка е отново много добър 4,93. Най-много от тях избраха да покажат знанията си по английски език. И на двата държавни зрелостни изпита най-зле са се представили абитуриентите от Гимназията по транспорт. Средният им успех по български език и литература е 3,38, а на изпита по избор, след като мнозинството предпочетоха философията, са изкарали средно 3,22. От 328 зрелостници, явили се на матури в община Дупница тази година, 35 са получили отлични оценки, а двойките са 22.

 

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

0 Socrates 2017-06-16 20:36 #3
кефат ме от автото, как рипат на философията, оти сметат, дека е лесна.... и сека година - греда!тъпи и упорити - не може да им се отрече - настояват и....
шафеори, к'о да ги праиш?! :lol:
Цитат
0 Косаткова 2017-06-16 16:45 #2
:lol: Изключително експертни "последни сведения"!!!
Цитат
+1 Златкова 2017-06-15 23:47 #1
Дано поне отличниците от Гимназията да са се научили да пишат елементарни думи като "приют" и "например" правилно, както и да различават "който" от "които", защото по последни сведения тези на пръв поглед простички неща сериозно куцаха на голяма част от тях.
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване