Dupnicanews.EU

Информационният портал

Без скоростоограничители на “Самоковско шосе”, нямало инциденти

Не се предвижда поставяне на скоростоограничители или други средства за намаляване на скоростта по ул. “Самоковско шосе” в Дупница, става ясно от писмо на Областно пътно управление – Кюстендил. То е в отговор на заявление от живеещи в участъка от пожарната до завод “Актавис”. Гражданите потърсиха съдействие за намяляване скоростта на автомобилите, които често преминават със 100км/ч покрай къщите им. Те настояват в района да бъдат монтирани т.нар. легнали полицаи или видеокамери. Подписка с искането е представена в община Дупница и КАТ. Необходимостта от изграждане на изкуствени неравности на пътя за ограничаване на скоростта е регламентирана в Наредба №5 от 2003г. на МРРБ и МВР, се казва в писмото от ОПУ. Съгласно чл.5, контролните органи на МВР изпращат списъци с пътните участъци с концентрация на пътнотранспортни инциденти ежегодно до 15-ти април. “До момента не сме получили информация за участъци с концентрация на ПТП на ул. “Самоковско шосе”, отговаря директорът на Областното пътно управление в Кюстендил инж. Юлияна Божилова. Според нея, проблемът е в компетенцията на Комисията по безопасност на движението към община Дупница, която трябва да го разгледа съвместно с представители на ОПУ и сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР, “ с цел обективно анализиране, преценяване и даване на решение на казусите при спазване на нормативната уредба, като по този начин ще бъдат избегнати евентуални едностранни субективни решения”.

 

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

+4 Мария 2017-05-19 10:57 #1
Така е в България - превантивни мерки никога не се взимат. Не дай си Боже да стане инцидент, тогава всички институции се задействат.
То нямаше информация за инциденти и в Яхиново. Години наред колите профучаваха, всички занеха, но мерки не се взеха. Едва когато си отидоха децата, бяха сложени скоростоогранич ители.

Та въпросът тук е защо трябва да се стига до иниденти, при положение че има възможност да бъдат предотвратени.

Дали ако инж. Божилова живеше в този район щеше да мисли по същия начин?
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване