Dupnicanews.EU

Информационният портал

Без скоростоограничители на “Самоковско шосе”, нямало инциденти

Не се предвижда поставяне на скоростоограничители или други средства за намаляване на скоростта по ул. “Самоковско шосе” в Дупница, става ясно от писмо на Областно пътно управление – Кюстендил. То е в отговор на заявление от живеещи в участъка от пожарната до завод “Актавис”. Гражданите потърсиха съдействие за намяляване скоростта на автомобилите, които често преминават със 100км/ч покрай къщите им. Те настояват в района да бъдат монтирани т.нар. легнали полицаи или видеокамери. Подписка с искането е представена в община Дупница и КАТ. Необходимостта от изграждане на изкуствени неравности на пътя за ограничаване на скоростта е регламентирана в Наредба №5 от 2003г. на МРРБ и МВР, се казва в писмото от ОПУ. Съгласно чл.5, контролните органи на МВР изпращат списъци с пътните участъци с концентрация на пътнотранспортни инциденти ежегодно до 15-ти април. “До момента не сме получили информация за участъци с концентрация на ПТП на ул. “Самоковско шосе”, отговаря директорът на Областното пътно управление в Кюстендил инж. Юлияна Божилова. Според нея, проблемът е в компетенцията на Комисията по безопасност на движението към община Дупница, която трябва да го разгледа съвместно с представители на ОПУ и сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР, “ с цел обективно анализиране, преценяване и даване на решение на казусите при спазване на нормативната уредба, като по този начин ще бъдат избегнати евентуални едностранни субективни решения”.

 

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

+4 Мария 2017-05-19 10:57 #1
Така е в България - превантивни мерки никога не се взимат. Не дай си Боже да стане инцидент, тогава всички институции се задействат.
То нямаше информация за инциденти и в Яхиново. Години наред колите профучаваха, всички занеха, но мерки не се взеха. Едва когато си отидоха децата, бяха сложени скоростоогранич ители.

Та въпросът тук е защо трябва да се стига до иниденти, при положение че има възможност да бъдат предотвратени.

Дали ако инж. Божилова живеше в този район щеше да мисли по същия начин?
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}