Dupnicanews.EU

Информационният портал

Отлив на търговци от ГУМ, печалбите падат

Все повече търговци напускат ГУМ в Дупница, а печалбите на общинското дружество падат. Годишната печалба за 2016г. е 130 000 лева, което е с 3 000 лева по-малко от тази през предходната година, а приходите от наеми към 31 декември миналата година са намалели с 15 000 лева. Данните са от годишния отчет на ГУМ, представен от управителя Цветанка Вуковска пред Икономическата комисия към Общинския съвет. Само от началото на 2017г., печалбите падат с по 4 000 на месец. Причината е в напусналите наематели. Най-много са празните щандове на втория етаж, установи проверка на Dupnicanews.EU. На проведения наскоро търг не са се явили кандидати да ги наемат, въпреки че цената от 14,50 лева за един квадратен метър търговска площ се запазва. Според останалите наематели, спад в продажбите се наблюдава след извършения ремонт, който трябваше да придаде по-модерен и атрактивен вид на магазина. Те смятат, че подреждането на щандовете е хаотично и без концепция за привличане на клиенти. Търговците са споделили недоволството си пред управителя Вуковска на проведено наскоро събрание. Те не са информирани за идеята й на втория етаж да бъдат обособени затворени самостоятелни магазини, които да се изградят със средства на наемателите. Свободни площи има и на първия етаж, който доскоро се смяташе за по-оборотен. Там наемателите също са притеснени за бъдещето на бизнеса си, предвид намаляващите продажби. Най-печеливши в ГУМ към момента са ресторантът и магазинът за дрехи втора употреба на последния етаж. Все още не е реализирана идеята на Цветанка Вуковска, споделена пред Общинския съвет при избирането й на поста, да бъде обособен Детски център със зала за електронни игри, чиято цел е да привлече младите хора в магазина. 

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

+2 куцо пиле 2017-05-17 20:11 #2
Общинското "дружество" не плаща наем на Община Дупница !!!

Естествено че ако ми дадете магазин под наем 0 лева на месец ще реализирам печалба, като го дам аз под наем за колкото и да е.

ТОВА "ДРУЖЕСТВО" Е СХЕМА ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ ОБЩИНСКАТА ХАЗНА

Прави се дружество за да може дружеството да харчи, под формата на разходи за щяло и нещяло, вместо наемите да влязат директно по сметката на общината.

Общинския съвет спи зимен сън.
Цитат
+3 гражданин 2017-05-17 14:57 #1
Е, нали въпросното лице беше назначено с гръм и трясък на ръководната длъжност и имаше таен бизнес план за развитие на това общинско дружество.................или той пък сега е засекретен!!!!!
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}