Dupnicanews.EU

Информационният портал

Дупничани искат достъп на колички до Градската градина с подписка

Подписка за осигуряване на достъп до Градската градина за бебешки и инвалидни колички организират дупничани в социалната мрежа. Инициативата е на Петьо Кюркчийски, но към създадената група се присъединяват все повече хора. “Уважаеми съграждани! Не е много лесно да се качиш на Градската градина - особено за майки с бебешки колички и хора в неравностойно положение, използващи специализирани съоръжения за придвижване. Всички живущи в Дупница знаем колко прекрасна е нашата Градска градина, особено през пролетно-летния сезон. Там много от нас търсят спокойствието и прохладата в топлите дни, а децата ни играят на воля. Всички обаче знаем, колко труден е достъпа до този обществен парк за майки с колички и хора, имащи нужда от специализирани средства за придвижване. Има два основни подстъпа: единият е по стръмна улица, на чиито тротоари често има непреодолими препятствия, а вторият е по някои от множеството стълби, на които за съжаление няма монтирано съоръжение, което да осигури такъв достъп. Крайно време е да заприличаме на истински европейци и общината да започне да изпълнява нормално функциите си и да изгради съоръжение, подходящо както за различите типове бебешки колички - с 3 и 4 колела, така и за инвалидните колички. Не знам какво е необходимо това да се случи, но съм сигурен, че при добро желание може да се намери подходящо техническо решение на проблема. Предлагам да направим подписка и да я внесем официално при кмета на община Дупница. Вярвам, че ще й бъде обърнато подобаващото внимание”, казва организаторът на подписката.

 

 

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

+1 Цветков 2017-04-25 21:37 #2
Мнението на Николов е правилно,никъде в Европа няма така стръмни и дълги рампи за инвалиди каквато ще да е тази.Предложението е необмислено,по добре да ремонтират Генерал Тодоров и да забранят велосипеди в Градската градина,така както е в Европа.
Цитат
-1 Николов 2017-04-24 06:54 #1
Какво лошо има майките да се поразходят малко повече и да минават по улица Ген.Тодоров-от ДНА нагоре към Градската градина,нали са тръгнали на разходка.Улицата е тиха,не е натоварена с движение на коли.Дали някоя майка би рискувала да си вози количката по стръмните стълби към градската градина,дори да се поставят приспособления, те ще бъдат много наклонени.Какво остава за хората с инвалидни колички.
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване