Dupnicanews.EU

Информационният портал

Дупничани искат достъп на колички до Градската градина с подписка

Подписка за осигуряване на достъп до Градската градина за бебешки и инвалидни колички организират дупничани в социалната мрежа. Инициативата е на Петьо Кюркчийски, но към създадената група се присъединяват все повече хора. “Уважаеми съграждани! Не е много лесно да се качиш на Градската градина - особено за майки с бебешки колички и хора в неравностойно положение, използващи специализирани съоръжения за придвижване. Всички живущи в Дупница знаем колко прекрасна е нашата Градска градина, особено през пролетно-летния сезон. Там много от нас търсят спокойствието и прохладата в топлите дни, а децата ни играят на воля. Всички обаче знаем, колко труден е достъпа до този обществен парк за майки с колички и хора, имащи нужда от специализирани средства за придвижване. Има два основни подстъпа: единият е по стръмна улица, на чиито тротоари често има непреодолими препятствия, а вторият е по някои от множеството стълби, на които за съжаление няма монтирано съоръжение, което да осигури такъв достъп. Крайно време е да заприличаме на истински европейци и общината да започне да изпълнява нормално функциите си и да изгради съоръжение, подходящо както за различите типове бебешки колички - с 3 и 4 колела, така и за инвалидните колички. Не знам какво е необходимо това да се случи, но съм сигурен, че при добро желание може да се намери подходящо техническо решение на проблема. Предлагам да направим подписка и да я внесем официално при кмета на община Дупница. Вярвам, че ще й бъде обърнато подобаващото внимание”, казва организаторът на подписката.

 

 

Dupnicanews.EU

Share

Коментари

+1 Цветков 2017-04-25 21:37 #2
Мнението на Николов е правилно,никъде в Европа няма така стръмни и дълги рампи за инвалиди каквато ще да е тази.Предложението е необмислено,по добре да ремонтират Генерал Тодоров и да забранят велосипеди в Градската градина,така както е в Европа.
Цитат
-1 Николов 2017-04-24 06:54 #1
Какво лошо има майките да се поразходят малко повече и да минават по улица Ген.Тодоров-от ДНА нагоре към Градската градина,нали са тръгнали на разходка.Улицата е тиха,не е натоварена с движение на коли.Дали някоя майка би рискувала да си вози количката по стръмните стълби към градската градина,дори да се поставят приспособления, те ще бъдат много наклонени.Какво остава за хората с инвалидни колички.
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване

ГУМ -Дупница с атрактивни оферти към търговците

ГУМ – Дупница отдава търговски площи за щандове и самостоятелни магазини на обща площ от 4 300 кв.м. Приканваме търговците, които имат амбиция за разширяване на бизнеса или налагане на нов пазар, да насочат интереса си към втория етаж на търговския център, където разполагаме със свободни площи. Предлагаме преференциални цени при наемане на пространство над 250 кв.м., като е възможно обособяване на търговската площ по индивидуален проект на наемателя. В цената на наема е включено и оборудването на щандовете. Магазинът е с утвърдена репутация и разполага с перфектна локация в идеалния център на Дупница, удобна комуникация с главен път Е-79 и магистрала “Струма”, приятен интериор и перфектни условия за търговците и техните клиенти.

За контакти тел. 0898 783013 – Цветанка Вуковска /Управител/

Повече за нас: http://gum-dp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}