Dupnicanews.EU

Информационният портал

С призиви за оставка, протестиращите спряха движението по международния път

Около 200 протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски спряха за 10 минути движението по международния път София-Кулата тази вечер. Шествието им тръгна от площад “Свобода”, където към протестиращите се присъедини ромски оркестър. Под звуците на тъпани дупничани изминаха пеша разстоянието до паметника на Дупнишките барикади, където малко след 19 часа застанаха на пътя.

Протестът им бе охраняван както от местни полицаи, така и от жандармерия. С хоро на главния път и викове “оставка” и “червени боклуци” хората поискаха смяна на управляващите и нови избори. Юристът Десислава Стойнева, която организира протеста в социалната мрежа Facebook заяви пред протестиращите, че хората в борбена Дупница изпитват страх и поради тази причина не се присъединяват към протеста. Тя обаче изрази надежда, че повече хора ще осъзнаят случващото се в страната и ще поискат оставка на правителството. В днешният протест активно се включи и бившият председател на партия Атака в Дупница Методи Стойнев, който с помощта на мегафон призоваваше протестиращите да скандират.


Димитринка Симеонова

Share

Коментари

-2 ПТП 2013-07-01 16:33 #9
А дано Круме и всички около него ги налази някой ТИР!
Цитат
-4 куцо пиле 2013-07-01 06:37 #8
Цитира До Тони:
АЗ ВЯРВАМ НА ОРЕШАРСКИ! "Малко" по-грамотен е от пожарникаря, а и не е МУТРАГЕН

Само дето е слуга на ковачки
Самоубий се, избави ни
Цитат
0 До Тони 2013-06-29 12:11 #7
За какво да повеждам хората и срещу кого?! Аз не съм на договор в общината за 1200лв, като Стойнева! Не съм гербераст, и не се боря за постове като бившата зам областна Чеканска, дето е изкарала цялата рода! И това не е народен протест, това е протест на герберастите срещу партиите които управляват! И нас края, АЗ ВЯРВАМ НА ОРЕШАРСКИ! "Малко" по-грамотен е от пожарникаря, а и не е МУТРАГЕН, нито милиционер като ЦЦ! А сега отивай да викаш на Е-79, и да не забравите пак Яхарата от ценеви с тупана. А, кой му плаща на циганина, той без пари няма да тупа, ааа сетих се и той протестира... :lol: :lol: :lol:
Цитат
+3 gorkoinadupnica 2013-06-29 10:18 #6
На мен лично ми е писнало моето недоволство и протест да обслужва вашите интереси, Тони! Защото аз нито съм комунист, нито съм костовист, нито съм бойковист или гербераст, какъвто ти явно си. Стойнева и сие като са толкова убедени бойковисти, да застанат със своите политически убеждения пред гражданите и избирателите си, а не да се крият зад гражданския протест. Човек, на който заплатата му зависи от властта, не може да твърди, че е безпристрастен. Аз не харесвам новата тройна коалиция, но няма да протетирам в полза на другата страна на мафията - Б.Б. или бившите изтъркали се вече , изхвърлени категорично от народа извън властта. Знам, че е излишно, Тони, да ти обяснявам, каквото и да е, защото такива като теб просто не разбират. Пиша това за останалите, които четат форума.
Цитат
-3 Тони 2013-06-29 08:36 #5
Докато има прост народ,ще имаме слаба държава!!! Какво значение има кой къде работи и кой от коя партия е !!! Важното е че не искаме мръсните комунета,турцит е и този психопад Волен Сидеров!!! През 97-ма когато Дупница барикадира за седмица същия този главен път и жп линията и помогнахме да се свали правителството но Жан Виденов,тогава хората не се плюеха по този прост начин!!!Като ви пречи,че е Стойнева,защо некой от вас не се зае да организира протеста и да поведе хората!?!?ЗАЩО,питам ви глупаци!!!! Защото сте прости,злобни червени боклуци!!!
Цитат
+2 gorkoinadupnica 2013-06-29 07:56 #4
Стойнева обясняваше, да не се оставят хората да ги лъжат, че протеста в Дупница е организират от една политическа партия с цел връщането й на власт.Ще падна от смях!Та нали тя е председател на ГЕРБ-жени в Дупница и работи на граждански договор към общината,управл явана от ГЕРБ.Освен това всички трибагреници, плакати и т.н. атрибути на протеста са осигурени от ГЕРБ - Дупница.С организацията са упълномощили да се занимава Круме Милев - зам.-кмета.Да не говорим и за циганския катун в сряда.В петък го нямаше, но циганския оркестър там беше. Като прибавим и присъствието на подлизуркто Методи Стойнев, изхвърлен от Атака и неговите привърженици бивши атакисти със спорно психическо здраве, шефовете на отдели, назначени от ГЕРБ в общината, служители на ВиК, криминалните типове, общинския портиер Ради и момчето за всичко от офиса на ГЕРБ Кулио от първите редици на протеста..,и то става ясно защо дупничани не се присъединяват към протеста.
Цитат

Добавете коментар


Код за сигурност Опресняване