Dupnicanews.EU

Информационният портал

Ремонтът на детската градина в Крайници на финала

До дни се очаква да приключи ремонтът на детската градина в село Крайници. Дейностите продължиха месец и половина, а финансирането е за около 50 000 лева, осигурени от общинския бюджет. Ремонтът обедини местната управа, персонала и родителите в грижата за обновяване на детското заведение. Финалният етап бе инспектиран от председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, зам.-кмета Крум Милев и началника на Строителния отдел Иван Бельов. Да видят резултата от работата на място дойдоха и родители, както и кметът на Крайници Мариана Димитрова.

Напълно обновени са два санитарни възела, както и приемното помещение, стените са боядисани в свежи цветове, монтирани са окачени тавани и естетично осветление, подменени са подовете в коридорите, както и дограмите в мокрото помещение към кухненския блок. 45-те деца вече имат нови гардеробчета, закупени със средства, събрани от благотворителни събития в детската градина, а част от тях са дарение от председателя на местния парламент Костадин Костадинов. По негова инициатива стените на занималните ще бъдат декоририрани с подходящи рисунки от дупнишкия художник Георги Кацарски, за да придадат още по-приветлив вид на помещенията и да носят настроение на децата и персонала.

Малките възпитаници на филиала на детска градина “Радост” ще могат да играят в напълно ремонтиран физкултурен салон. “Постарахме се да направим максимално възможното, съобразно бюджета, отпуснат от възложителите. На места сме вложили повече средства от предвиденото, за да постигнем оптималния резултат, защото всичко, което правим за децата, трябва да бъде най-доброто. Направихме двойна хидроизолация на покрива, подменихме подовата настилка и вратите на складовото помещение и на санитарния възел, въпреки че те не бяха включени в поръчката. Надяваме се да приключим с довършителните работи и до няколко дни децата в Крайници да се отглеждат в модерна и комфортна обстановка”, каза собственикът на фирмата – изпълнител Стефан Манов. “Доволни сме от резултата, много отдавна имаше нужда от такъв ремонт. Винаги може да се желае повече, но на този етап оценяваме положително промяната в обстановката и сме готови да се включваме и ние, когато е необходимо съдействие”, споделиха родители от Крайници.

 

 

Dupnicanews.EU

 

 

 


 

Share